Hozzávalók:
2 db tojás
300 ml tej
liszt (amennyit felvesz)
csipet só, szódabikarbóna
juharszirup
A tojást felverem, enyhén sózom, hozzáadom a szódabikarbónát, felöntöm a tejjel és kevesével adagolom bele a lisztet (kb. 4 púpozott ek.), hogy elerjem a megfelelő állagú tésztát.
A felforrósított serpenyőt (vastag aljú, zománcos) vékonyam kikenem napraforgóolajjal, majd egyesével kisütöm a palacsintákat (csak minden második-harmadik után kell újból megkenni a serpenyőt), konyharuha alatt melegen tartom tálalásig.
Juharsziruppal tálalom.
2 db tojás
300 ml tej
liszt (amennyit felvesz)
csipet só, szódabikarbóna
juharszirup
A tojást felverem, enyhén sózom, hozzáadom a szódabikarbónát, felöntöm a tejjel és kevesével adagolom bele a lisztet (kb. 4 púpozott ek.), hogy elerjem a megfelelő állagú tésztát.
A felforrósított serpenyőt (vastag aljú, zománcos) vékonyam kikenem napraforgóolajjal, majd egyesével kisütöm a palacsintákat (csak minden második-harmadik után kell újból megkenni a serpenyőt), konyharuha alatt melegen tartom tálalásig.
Juharsziruppal tálalom.
No comments:
Post a Comment