Sunday, February 28, 2010

Roasted Mediterranean Vegetables

Hozzávalók (2-3 személyre):
1 db cukkini
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagy fej lilahagyma
1-1 db paprika (piros, sárga)
4-6 db koktélparadicsom




Öntet:
1 ek. paradicsompüré
2 ek. olívaolaj
2 ek. pesto
1 gerezd fokhagyma
4-6 db napon aszalt paradicsom
1 tk. oregánó
1 ek. balzsamecet v. vörösborecet
só, frissen őrölt bors


Mediterrán sült zöldségek

A megtisztított hagymát nagyobb cikkekre vágom, a cukkinit felkarikázom, a paprikát csíkokra vágom, a paradicsomot egészben hagyom.

A szárított paradicsomot és a fokhagymát aprítóban pürésítem, hozzáadom a maradék belevalókat, majd 2-3 ek. higeg vízzel felhigítom.

A zöldségeket tűzálló tálba teszem, és meglocsolom az öntettel. 200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm.

Tipp: tálalható köretként, de fetakockákkal megszórva akár főétel is lehet belőle ;-)

No comments: