A ma oly nagy népszerűségnek örvendő holland stroopwafel (szirupos ostya/gofri) — két vékony réteg ostya karamellsziruppal a közepén — Gouda-ból származik, ahol egy pék maradékokból készítette az első stroopwafeleket, feltehetően 1784-ben.
Lehet szeretni, lehet nem szeretni, de az enyhén fahéjas, 'rágós' karamell és a roppanós ostya mára Hollandia egyik (a sajtok után vagy mellett) ínyencsége, igazi különlegesség.
A legjobban úgy élvezhetjülk ki az ízeket, ha egy csésze forró tea vagy kávé tetején pihentetjuk két-három percig, hogy a gőz egy kicsit felmelegítse a szirupot ;-)
W: http://www.stroopwafelshop.com/
Lehet szeretni, lehet nem szeretni, de az enyhén fahéjas, 'rágós' karamell és a roppanós ostya mára Hollandia egyik (a sajtok után vagy mellett) ínyencsége, igazi különlegesség.
A legjobban úgy élvezhetjülk ki az ízeket, ha egy csésze forró tea vagy kávé tetején pihentetjuk két-három percig, hogy a gőz egy kicsit felmelegítse a szirupot ;-)
W: http://www.stroopwafelshop.com/
No comments:
Post a Comment