Saturday, February 20, 2010

Vegetable Egg Fried Rice

Hozzávalók:
2 marék rizs
2 csemegepaprika (Bell pepper)
1 kisebb cukkini
1 szál póréhagyma
1 fej vöröshagyma
1 db tojás
olívaolaj, szójaszósz


Zöldséges-tojásos sült rizs

A rizst átöblítem és beáztatom hideg vízbe (15-20 perc). Többször átmosom, és felteszem főni annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje. Ha felforrt, mérsékelem alatt a tüzet és fedő alatt (a legkisebb fokozaton) puhára főzöm.

A paprikát kimagozom és felcsíkozom, a cukkinit hosszában félbe, majd (nem túl vékony) szeletekre vágom. A póréhagymát felkarikázom, a vöröshagymát nagyobb kockákra vágom. A tojást egy csipet sóval felverem.

Felforrósítom a wokot. Ha már kellően forró 1 ek. olívaolajat öntök bele és rádobom a paprikát meg a cukkinit. Két favilla segítségével, folyamatos forgatás mellett, 3-4 percig pirítom, majd kiszedem egy tányérba.

Újabb 1 ek. olívaolajon (a fentivel megegyező mószerrel) pirítom együtt a vöröshagymát és a póréhagymát 2-3 percig, majd ezt is tányérra szedem.

Megint kevés olajat öntök a wokba és megsütöm a felvert tojást. Ráteszem a kész rizst és együtt pirítom 2-3 percig, majd hozzáadom a zöldségeket, további 1-2 percig pirul, meglocsolom (alacsony sótartalmú) szójaszósszal, óvatosan átforgatom és azonnal tálalom.

Tipp: pompás főétel, de akár köretként is tálalható.

No comments: