Friday, April 08, 2011

Rozmaringos nyúlgeric

slow-roasted-saddle-of-rabbit-in-parma
Gyerekkoromban ettem először nyúlhúst. Mamáék tartottak nyulat így elő-előfordult nyúl is a menüben. Leginkább a tejfeles combokért voltam oda, de nem volt szabad elmondaniuk, hogy az biz 'nyuszi', mert hozzá nem nyúltam volna a főtt játszótárshoz. Legutóbb a Bang-ben ettem nyulat, túlbonyolított fogásként. Most pedig megakadt a szemem a Fallon-ban a szép nyúlhúson. Először a szép combokra gondoltam, de mivel valami izgalmasabbra vágytam, a gerinc mellett döntöttem. Jó választás volt, nagy sikert aratott pármai sonkában sülve, rozmaringosan, velesült zöldségekkel. A nyúl puha volt, omlós, illatos!

A nyúlgerincet (saddle of rabbit) átmostam. Meghintettem szárított rozmaringgal, Vega-Mix-szel és kevés nagyszemű tengeri sóval. Fokhagymaszeleteket tettem a tetejére, majd pármai sonkába (Prosciutto di Parma) göngyöltem és egy tűzálló tál közepére helyeztem. Körberaktam negyedelt petrezselyemgyökérrel (itt paszternák kapható), felezett sárgarépával, egészben hagyott salottával és fokhagymagerezdekkel. A zöldségeket lecsorgattam kevés olívaolajjal, majd meghintettem Vega-Mix-szel, végül a kerámia tálat sütőpapírral takartam le és 160 °C-on (slow roast) két és fél órát sütöttem.

saddle-of-rabbit
parma-wrapped-saddle-of-rabbit
wrapped-saddle-of-rabbit

4 comments:

Erika said...

bocsi, nem temaba (nyulba) vago kerdes, de ahogy igy emlitetted, hogy a Fallonban vettel szep hust...nem arultak veletlenul kacsat? kacscombot vagy mellet vennek....de se Tesco se a helyi hentes nem tart:(

Anazar said...

de, de! comb is van, mell is van, és még milyen szépek!!

Erika said...

koszi! ha arra vet a sors egyszer benezek....

Anazar said...

ne csak egyszer, többször is, egyrészt mert jó dolgokat tartanak, másrészt (sajnos) a húsos pultban sincs mindig mindenből folyamatosan...