Thursday, January 12, 2012

Sonkás-sajtos pirítós

ham-and-cheese-sandwich
A Karácsony előtt megismert áfonyás-pekános kenyér (cranberry & toasted pecan baton) a reggelik, uzsonnák gyakori főszereplője az új évben is. Pirítva, vajjal egyszerűen ellenállhatatlan. A kenyér maga nem édes, csak az itt-ott megbújó szárított áfonya és pirított pekándió édesít az ízeken. A sonkát és a sajtot is jól tolerálja, mi több, követeli! A sajt a holland Leerdammer, a sonka pedig a brit organic Wiltshire ham.

5 comments:

Hoffmann Erika said...

:)hol lehet ezt az organic sonkát kapni? Adnék belőle Abinak is, ha nincs benne olyasmi amit nem lehet.

Anazar said...

M&S, de nem hiszem, hogy Abinak megfelel, mert ugyan organic ham, de a pác-só benne van :-(
INGREDIENTS: organic pork, curing salts (sea salt, preservative: sodium nitrite, potassium nitrate); No artificial colours or artificial flavourings. No added water.

Hoffmann Erika said...

Köszi a tippet, egy minimális só nem baj már így egy évesen,majd kipróbáljuk bár nem egy hús fan a gyerek.

Kati said...

Érdekes ízű kenyér lehet:)

Anazar said...

Erika, nem is a só miatt aggódnék, hanem a tartósítószerek miatt: nátrium-nitrit, kálium-nitrát :-((

Kati, semmi meghökkentő nincs az ízében, a kenyér maga egy sima kovászos (sourdough) ízvilágú, az áfonya és a pirított pekándó jól illik bele. Bár a konzervatívabbaknak különc lehet, nem hétköznapi az biztos ;-)