Sunday, January 01, 2012

Csokoládéba mártott aszalt sárgabarack

chocolate-dipped-dried-apricots
Sütés nélküli csemege, desszert, a savanykás aszalt sárgabarack és az édes-keserű csokoládé házasságából.

Gőz felett, alacsony lángon(!) darabolt fehér csokoládét, majd étcsokoládét olvasztottam (éppen csak megolvadt), félig belemerítettem az aszalt sárgabarackokat, majd sütőpapíros tepsin/tálcán hagytam megdermedni.

green-and-blacks-organic-chocolates
Green & Black's Organic Chocolate (Milk, White, Dark)

White Chocolate made with fragrant Madagascan vanilla (cocoa solids 30%, milk solids 26%); INGREDIENTS: organic raw cane sugar, organic cocoa butter, organic whole milk powder, emulsifier (soya lecithin), organic vanilla pod, organic vanilla extract.

Dark Chocolate made with the finest Trinitario cocoa beans (cocoa solids 70%); INGREDIENTS: organic cocoa mass, organic raw cane sugar, organic cocoa butter, emulsifier (soya lecithin), organic vanilla extract.

chocolate-dipped-dried-apricots-plate

9 comments:

Kriszta said...

De jóóóó!!!Imádom az ilyet!Szoktam én is csinálni:)BÚÉK!!!

Éva said...

Nagyon guszta, milyen jól mutat így a csokiba mártva!

Kispiros said...

Már alapból imádom az aszalt sárgabarackot, hát így aztán biztos nem lehet abbahagyni...

Petra said...

Nagyon dekoratív és isteni finom! Köszi az ötletet elraktározom. Boldog Új Évet kívánok!

Erika said...

nagyon jó ötlet és imádom ezeket az Organic csokikat! Finomak és jó minőség.

Kati said...

Imádom a barackot, igy még nem kóstóltam.

Anazar said...

Kriszta, köszönöm, viszont kívánok!

Éva, köszönöm, és milyen jó ízű az olvasztott csokoládéval!

Kispiros, nem is maradt belőle, hogy esetleg későbbre...

Petra, köszönöm, egyszerű és nagyszerű, de legfőképp igen ízletes! Köszönöm, viszont kívánok

Erika, a M&S-ben láttam valami horribilis áron, de igencsak megtetszett, hát home made option lett belőle ;-) A fehér csokoládéjuk az egyedüli a szigeten, ami ízlik, Svájc meg ugye messze van.

Kati, keserűn és édesen is megállja a helyét.

tücsi said...

Na, ezt én is imádom. Ugyan csokiba mártva még nem ettem, de jobb későn mint soha.:):) Húúú, nagyon szép és jó dolgokat készítettél, ahogy nézegetem a blogod.:):)

Anazar said...

Tücsi, a csokoládé csak hozzátesz az aszalt sárgabarack élvezetéhez ;-) Köszönöm.