Bosnyák spenótos-túrós burek
A múlt pénteki remekül sikerült sirnica (bosnyák túrós burek) után ismét csigákat csavartam, ezúttal spenótos zeljanicát.
A metódus és a hozzávalók szinte ugyanazok, azzal a különbséggel, hogy a töltelékbe 400 g friss, felaprított spenótlevél is került, és most már az első réteslapot is vékonyan lekentem joghurttal.
Az átöblített, lecsepegtetett friss spenótlevélből egy-egy bő maréknyit összegyűrtem, majd a vágódeszkára szorítva felszeleteltem és a túrós töltelékhez kevertem. Finom, friss illatot árasztott.
Már az első réteslap is kapott natúr joghurtot, a ráhelyezett második lap pedig szintúgy egy kevés olajat. Erre került két csíkban a spenótos-túrós töltelék. A hosszába középen elvágott tésztát pedig két csíkba hengerré göngyöltem, lekentem olívaolajjal és két csigába felcsavartam.
A csigákat nem túl szorosan (a múltkorinál is lazábban, mert dundibbak meg legyen helyük nőni) egymás mellé sorakoztattam vékonyan kiolajozott tepsibe, és előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem (45-55 percet sütőpapír alatt, majd 15-20 percet anélkül).
A ropogós héjú, forró tésztát kevés tejjel lekentem, majd amikor felitta (1-2 perc), olajjal is átkentem és egy utolsó 3-5 percre visszatettem a sütőbe. Még melegen, hideg natúr joghurttal kínáltam.
A metódus és a hozzávalók szinte ugyanazok, azzal a különbséggel, hogy a töltelékbe 400 g friss, felaprított spenótlevél is került, és most már az első réteslapot is vékonyan lekentem joghurttal.
Az átöblített, lecsepegtetett friss spenótlevélből egy-egy bő maréknyit összegyűrtem, majd a vágódeszkára szorítva felszeleteltem és a túrós töltelékhez kevertem. Finom, friss illatot árasztott.
Már az első réteslap is kapott natúr joghurtot, a ráhelyezett második lap pedig szintúgy egy kevés olajat. Erre került két csíkban a spenótos-túrós töltelék. A hosszába középen elvágott tésztát pedig két csíkba hengerré göngyöltem, lekentem olívaolajjal és két csigába felcsavartam.
A csigákat nem túl szorosan (a múltkorinál is lazábban, mert dundibbak meg legyen helyük nőni) egymás mellé sorakoztattam vékonyan kiolajozott tepsibe, és előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem (45-55 percet sütőpapír alatt, majd 15-20 percet anélkül).
A ropogós héjú, forró tésztát kevés tejjel lekentem, majd amikor felitta (1-2 perc), olajjal is átkentem és egy utolsó 3-5 percre visszatettem a sütőbe. Még melegen, hideg natúr joghurttal kínáltam.
6 comments:
Hát ez szuper, kaphatok egyet? :)
Istenien néz ki:) A volt főnököm Koszovóból jött ide, náluk kóstoltam először, a legjobb a spenótos:)
Ez nekem is jöhetne!
Édeskonyha, kettőt is!
Trollanyu, köszönöm. A sima túrós is nagy kedvenc, de spenóttal bolondítva igazi nyertes ;-)
Marisz, már küldöm is :-))
Úgy emlékeztem, hogy hagytam itt bejegyzést :/ Nagyon finom, spenótosan pláne!!!!
Kedves Anazar, volna kedved megkönnyíteni a bejegyzéseket számodra? A szóellenőrzést jó lenne levenned...
Vicuska, nem érkezett megjegyzésed ezelőtt ehhez a bejegyzéshez (a sirnica-ra emlékszel talán?). A szóellenőrzést már levettem egyszer, de elárasztottak a hirdetés jellegű spam-ek, amióta visszatettem nem jönnek. Tehetek még egy próbát ;-)
Post a Comment