Hozzávalók (2-4 személyre):
4 fej gomba (Portobello)
4 db fetával töltött, marinált paprika
1 szál póréhagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
1 + 1 ek. olívaolaj
2 ek. pesto, 1 tk. oregánó
1 csapott ek. fenyőmag
8-12 db rozmaringgal pácolt fekete olajbogyó
1 fej marinált articsóka
Mediterrán töltött gomba
A gombát átöblítem, papírtörlővel megszárítom, szárát eltávolítom.
A fokhagymát és a póréhagymát vékonyan felszeletelem és 1 ek. olívaolajon megfonnyasztom. Lehúzom a tűzről, hozzákeverem a pestót, oregánót, fenyőmagot és a kimagozott olajbogyót.
A gombák közepébe nyomok egy-egy fetával töltött, marinált paprikacsücsköt, megtöltöm a póréhagymás töltekékkel, egy-egy negyed articsókát teszekek a tetejükre és tűzálló tálba sorakoztatom. Felöntöm 1-1,5 dl vízzel és 1 ek. olívaolajjal, majd 190 °C-ra előmelegített sütőben készre sütöm.
4 fej gomba (Portobello)
4 db fetával töltött, marinált paprika
1 szál póréhagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
1 + 1 ek. olívaolaj
2 ek. pesto, 1 tk. oregánó
1 csapott ek. fenyőmag
8-12 db rozmaringgal pácolt fekete olajbogyó
1 fej marinált articsóka
Mediterrán töltött gomba
A gombát átöblítem, papírtörlővel megszárítom, szárát eltávolítom.
A fokhagymát és a póréhagymát vékonyan felszeletelem és 1 ek. olívaolajon megfonnyasztom. Lehúzom a tűzről, hozzákeverem a pestót, oregánót, fenyőmagot és a kimagozott olajbogyót.
A gombák közepébe nyomok egy-egy fetával töltött, marinált paprikacsücsköt, megtöltöm a póréhagymás töltekékkel, egy-egy negyed articsókát teszekek a tetejükre és tűzálló tálba sorakoztatom. Felöntöm 1-1,5 dl vízzel és 1 ek. olívaolajjal, majd 190 °C-ra előmelegített sütőben készre sütöm.
No comments:
Post a Comment