Sunday, March 14, 2010

Carluccio’s (Dublin)

Könnyű ebédre vágytunk, a régóta kiszemelt Carluccio’s-t választottuk. A földszinten deli, néhány polc olasz termékekkel, pár asztal, az emeleten újabb asztalok. A hely nyüzsög. Frissen, helyben készített ételek a legjobb, friss és természetes alapanyagokból, ahol lehetséges Olaszországból beszerezve, 'delicious and authentic Italian food', írják magukról. Parmás focaccia szendvics és zöldséges bableves (Pasta e Fagioli) lett a kiszemelt. Sokat vártunk az ételre, majd rossz levest és szendvicset koztak ki (elnézték az asztalt, meg a szintet is), majd ismét vártunk, vártunk, mire kihozták a számlát (megint elnézték az asztalt, most épp a szomszédéval). Megérkezett a kiválasztott szendvics és leves. A leves finom volt, ízlett nagyon, bár zöldséget nem találtam benne. A focaccia szendvics hidegen, olvasztott taleggio sajt helyett sima tehéntejes (!) mozzarellaval, paradicsom nélkül érkezett. Desszertet már nem volt kedvünk, merszünk kipróbálni, egy Latte-val zártuk le az ebédet. Minden hely megérdemel egy második esélyt, a Carluccio’s nem kapja meg.

Carluccio’s Caffè
A: 52 Dawson Street, Dublin 2
T: +353 (0) 1 6333 957
W: http://www.carluccios.com/

No comments: