Thursday, March 11, 2010

White Asparagus baked with Cheddar & Courgette

Hozzávalók (4 személyre):
12 db fehér spárga (500 g)
2 db cukkini
200 g Cheddar sajt
2-3 ek. pesto
só, frissen őrölt bors
Gorgonzola sajt
olívaolaj


Fehér spárga sajttal és cukkinivel sütve

A spárgát 2-3 percre forrásban lévő vízbe állítom, majd lecsepegtetem. A cukkinit (egy zöld, egy sárga) tálba reszelem, hozzáadom a lereszelt (mild) Cheddar sajtot, sózom, borsozom és belekeverem a pestót is.

A spárgát egy tűzálló tálba sorakoztatom (felöntöm fél-egy dl hideg vízzel), beborítom a sajtos cukkinivel, gorgonzolát morzsolok a tetejére, vékonyan megcsorgatom olívaolajjal és 190 °C-on 15-20 percig sütöm. Az ízek pompásan kiegészítik egymást, harmonikus, kellemes.

[i] A Gorgonzola az olaszok válasza a Roquefort-ra.

No comments: