Hozzávalók (16 db kiflihez):
250 g liszt
15 g élesztő
125 ml tej
50 ml olívaolaj
12-14 db friss rozmaringban pácolt fekete olajbogyó
1 tk. friss rozmaring
2 púpozott ek. frissen reszelt Parmesan
kevés só, cukor
1 db tojás (kenéshez)
Fekete olajbogyó és parmezán kifli
Az élesztőt felfuttatom (kevés langyos tej + sukor + élesztő).
A hozzávalókból (liszt + só + tej + olívaolaj + élesztős tej + friss rozmaring + magozott olajbogyó + Parmesan) lágy tésztát gyúrok.
A megkelt tésztát kör alakúra kinyújtom, 16 cikkre vágom, majd feltekerem, megkenem tojással, és 190 °C-on aranybarnára sütöm.
[i] Sonkás-mustáros és sajtos-köményes változat itt olvasható ;-)
Az élesztőt felfuttatom (kevés langyos tej + sukor + élesztő).
A hozzávalókból (liszt + só + tej + olívaolaj + élesztős tej + friss rozmaring + magozott olajbogyó + Parmesan) lágy tésztát gyúrok.
A megkelt tésztát kör alakúra kinyújtom, 16 cikkre vágom, majd feltekerem, megkenem tojással, és 190 °C-on aranybarnára sütöm.
[i] Sonkás-mustáros és sajtos-köményes változat itt olvasható ;-)
No comments:
Post a Comment