Monday, March 15, 2010

Salmon-spinach-brie en croute

Hozzávalók (4 db-hoz):
425 g leveles tészta*
200 g spenót
4 szelet brie sajt
nagy szelet lazacfilé
fehérbor
só, frissen őrölt bors
olívaolaj, tej

Lazac - spenót - brie leveles tésztában sülve

A lazacot fehérborban megpárolom, bőrét lehúzom, hagyon kihűlni. A spenótot 1 ek. olívaolajon megfonnyasztom, levét finoman kinyomkodom.

A levelestésztából (*JUS-ROL 2 sheets frozen uncooked puff pastry 425 g) 8 db 11 cm átmérőjű kört szaggatok ki. Négy közepére spenótot halmozok, egy-egy szelet brie sajtot teszek, majd lazacnegyedeket a tetejükre. Enyhén sózom, borsozom.

A maradék négy kört bevagdosom. A töltött tészták és a bevagdosottak szélét is megkenem vízzel (hogy jobban tapadjon), majd egymásra helyezem és villa segítségével lenyomkodom a széleket. Sütőpapírra helyezem, lekenem tejjel, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben készre sütöm.

Tipp: Kecskesajt - szárított paradicsom - pesto változat itt olvasható.

No comments: