fehérbor
só, frissen őrölt bors
olívaolaj, tej
Lazac - spenót - brie leveles tésztában sülve
A lazacot fehérborban megpárolom, bőrét lehúzom, hagyon kihűlni. A spenótot 1 ek. olívaolajon megfonnyasztom, levét finoman kinyomkodom.
A levelestésztából (*JUS-ROL 2 sheets frozen uncooked puff pastry 425 g) 8 db 11 cm átmérőjű kört szaggatok ki. Négy közepére spenótot halmozok, egy-egy szelet brie sajtot teszek, majd lazacnegyedeket a tetejükre. Enyhén sózom, borsozom.
A maradék négy kört bevagdosom. A töltött tészták és a bevagdosottak szélét is megkenem vízzel (hogy jobban tapadjon), majd egymásra helyezem és villa segítségével lenyomkodom a széleket. Sütőpapírra helyezem, lekenem tejjel, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben készre sütöm.
Tipp: Kecskesajt - szárított paradicsom - pesto változat itt olvasható.
A levelestésztából (*JUS-ROL 2 sheets frozen uncooked puff pastry 425 g) 8 db 11 cm átmérőjű kört szaggatok ki. Négy közepére spenótot halmozok, egy-egy szelet brie sajtot teszek, majd lazacnegyedeket a tetejükre. Enyhén sózom, borsozom.
A maradék négy kört bevagdosom. A töltött tészták és a bevagdosottak szélét is megkenem vízzel (hogy jobban tapadjon), majd egymásra helyezem és villa segítségével lenyomkodom a széleket. Sütőpapírra helyezem, lekenem tejjel, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben készre sütöm.
Tipp: Kecskesajt - szárított paradicsom - pesto változat itt olvasható.
No comments:
Post a Comment