Sunday, March 07, 2010

Rainbow trout (Szivárványos pisztráng)

Hozzávalók:
2 db szivárványos pisztráng
2 db babérlevél
2 ág friss rozmaring
1 ek. olívaolaj
1 ek. mustár
1 ek. paradicsompüré
negyed citrom leve
só, frissen őrölt bors


A halat (280 g/db) átmosom, egy-egy szál friss rozmaringot és egy-egy babérlevelet teszek a hasüregébe. A maradék hozzávalókból öntetet készítek, majd megkenem vele kívül is, belül is. A tepsi rácsára helyezem, felöntöm vízzel, alufóliával lefedem és 200 °C-on, bő háromnegyed órát sütöm-párolom.

Tipp: A bőrét lehúzom, a gerincét kiemelem és a rózsaszín filéket zöld salátával tálalom.

[i] Egészben sült halacskák korábbról: tengeri sügér, szivárványos pisztráng, nevesincs.

No comments: