4 marék rizs
4 db gomba (Portobello)
2 ek. pesto
frissen reszelt Parmesan
Gorgonzola piccante
só, frissen őrölt bors
200 g spenót
2 gerezd fokhagyma
fél chilipaprika
olívaolaj
4 karika lilahagyma
Pestós rizzsel töltött gomba chilis-fokhagymás spenóttal
A rizst megfőzöm. Hozzáadom a pestót és a reszelt paremzánt, sózom, borsozom, átkeverem, majd beleforgatom a morzsolt gorgonzolát.
A gombát átöblítem, papírtörlővel megszárítom, szárát eltávolítom. Megtöltöm a pestós rizzsel, tetejére egy-egy karika lilahagymát teszek. Tűzálló tálba állítom, felöntöm vízzel, kevés olívaolajat csorgatok bele, majd 200 °C-on 15-18 percig sütöm.
A vékonyra felszeletelt fokhagymát és chilipaprikát kevés olívaolajon megpirítom, majd hozzáadom az átöblített, lecsepegtetett spenótot, óvatosan átforgatom, 1-2 perc és tálalható.
Tipp: Mediterrán töltött gomba
A gombát átöblítem, papírtörlővel megszárítom, szárát eltávolítom. Megtöltöm a pestós rizzsel, tetejére egy-egy karika lilahagymát teszek. Tűzálló tálba állítom, felöntöm vízzel, kevés olívaolajat csorgatok bele, majd 200 °C-on 15-18 percig sütöm.
A vékonyra felszeletelt fokhagymát és chilipaprikát kevés olívaolajon megpirítom, majd hozzáadom az átöblített, lecsepegtetett spenótot, óvatosan átforgatom, 1-2 perc és tálalható.
Tipp: Mediterrán töltött gomba
No comments:
Post a Comment