Wednesday, March 10, 2010

Pesto rice stuffed mushroom with chili & garlic spinach

Hozzávalók (4 személyre):
4 marék rizs
4 db gomba (Portobello)
2 ek. pesto
frissen reszelt Parmesan
Gorgonzola piccante
só, frissen őrölt bors
200 g spenót
2 gerezd fokhagyma
fél chilipaprika
olívaolaj
4 karika lilahagyma


Pestós rizzsel töltött gomba chilis-fokhagymás spenóttal

A rizst megfőzöm. Hozzáadom a pestót és a reszelt paremzánt, sózom, borsozom, átkeverem, majd beleforgatom a morzsolt gorgonzolát.

A gombát átöblítem, papírtörlővel megszárítom, szárát eltávolítom. Megtöltöm a pestós rizzsel, tetejére egy-egy karika lilahagymát teszek. Tűzálló tálba állítom, felöntöm vízzel, kevés olívaolajat csorgatok bele, majd 200 °C-on 15-18 percig sütöm.

A vékonyra felszeletelt fokhagymát és chilipaprikát kevés olívaolajon megpirítom, majd hozzáadom az átöblített, lecsepegtetett spenótot, óvatosan átforgatom, 1-2 perc és tálalható.

Tipp: Mediterrán töltött gomba

No comments: