Monday, March 29, 2010

Stuffed Aubergine and Mushroom

Hozzávalók (2 személyre):
1 db padlizsán
2 fej Portobello gomba

> A töltelékhez:
pancetta
1 fej vöröshagyma
1 fej Portobello gomba
1 kisebb cukkini

2-3 ek. friss pesto
kis csokor petrezselyem

> A tetejére:
reszelt Cheddar
6 db koktélparadicsom

Töltött padlizsán és gomba

A padlizsánt félbevágom és a magházát kikaparom, a gomba bőrét lehúzom.

Az apró kockára vágott pancettát kipirítom (lassú tűzön 10-15 perc), hozzáadom a finomra aprított vöröshagymát, üvegesre párolom, hozzáadom az apróra kockázott gombát. Öt percig pirítom. Lehúzom a tűzről, belekeverem a lereszelt cukkinit, a friss pestót és a finomra aprított petrezselyemzöldet.

Megtöltöm a padlizsánt és a gombát, megszórom reszelt sajttal, és fél paradicsomokkal díszítem. Tűzálló tálba teszem, felöntöm kevés vízzel, kevés olívaolajat is csorgatok bele, majd 190 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütöm.

Frissen őrölt borssal meghintve tálalom.

> Pestós rizzsel töltött gomba chilis-fokhagymás spenóttal itt
> Mediterrán töltött gomba itt

No comments: