1 db padlizsán
2 fej Portobello gomba
> A töltelékhez:
pancetta
1 fej vöröshagyma
1 fej Portobello gomba
1 kisebb cukkini
2-3 ek. friss pesto
kis csokor petrezselyem
> A tetejére:
reszelt Cheddar
6 db koktélparadicsom
Töltött padlizsán és gomba
A padlizsánt félbevágom és a magházát kikaparom, a gomba bőrét lehúzom.
Az apró kockára vágott pancettát kipirítom (lassú tűzön 10-15 perc), hozzáadom a finomra aprított vöröshagymát, üvegesre párolom, hozzáadom az apróra kockázott gombát. Öt percig pirítom. Lehúzom a tűzről, belekeverem a lereszelt cukkinit, a friss pestót és a finomra aprított petrezselyemzöldet.
Megtöltöm a padlizsánt és a gombát, megszórom reszelt sajttal, és fél paradicsomokkal díszítem. Tűzálló tálba teszem, felöntöm kevés vízzel, kevés olívaolajat is csorgatok bele, majd 190 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütöm.
Frissen őrölt borssal meghintve tálalom.
> Pestós rizzsel töltött gomba chilis-fokhagymás spenóttal itt
> Mediterrán töltött gomba itt
Az apró kockára vágott pancettát kipirítom (lassú tűzön 10-15 perc), hozzáadom a finomra aprított vöröshagymát, üvegesre párolom, hozzáadom az apróra kockázott gombát. Öt percig pirítom. Lehúzom a tűzről, belekeverem a lereszelt cukkinit, a friss pestót és a finomra aprított petrezselyemzöldet.
Megtöltöm a padlizsánt és a gombát, megszórom reszelt sajttal, és fél paradicsomokkal díszítem. Tűzálló tálba teszem, felöntöm kevés vízzel, kevés olívaolajat is csorgatok bele, majd 190 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütöm.
Frissen őrölt borssal meghintve tálalom.
> Pestós rizzsel töltött gomba chilis-fokhagymás spenóttal itt
> Mediterrán töltött gomba itt
No comments:
Post a Comment