Hozzávalók:
1 csésze teljes kiőrlésű liszt
fél tk. sütőpor, csipet só
100 g Rama margarin
5 ek. finomítatlan cukor
1 tojás (szétválasztva)
1 ek. víz
100 g sózatlan, pörkölt pisztácia
1 csésze teljes kiőrlésű liszt
fél tk. sütőpor, csipet só
100 g Rama margarin
5 ek. finomítatlan cukor
1 tojás (szétválasztva)
1 ek. víz
100 g sózatlan, pörkölt pisztácia
Teljes kiőrlésű pisztáciás apró sütemény
A liszthez hozzáadom a sütőport és a sót, majd belemorzsolom a margarint. Hozzáadom a cukrot, vegül a tojássárgáját és a vizet.
A pörkölt, sózatlan (!) pisztácia héját, majd a száraz, lilás-barnás bőrét eltávolítom, és a zöldes húsát késsel felaprítom.
A pisztáciát az összeállt tésztába dolgozom. Kinyújtom, kiszaggatom, lekenem a felvert tojásfehérjével, és 190 °C-on 10-12 percig sütöm.
Wearing shamrocks, wearing green! Happy St. Patrick's Day!
No comments:
Post a Comment