Thursday, March 25, 2010

Asparagus-Shiitake-Raisin Egg-fried Rice

Hozzávalók:
3 marék rizs
10-12 db zsenge spárga
8-10 db shiitake gomba
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
friss chili, gyömbér
2 db tojás
1 marék mazsola
olívaolaj, szezámolaj, szójaszósz

Spárga-shiitake-mazsola tojásos sült rizs

A rizst alaposan átöblítem, majd megfőzöm, felhasználásig fedő alatt pihentetem. A spárgát pár percre forrásban lévő vízbe dobom, majd kiemelem, felhasználásig félreteszem. A gombát a spárga vizében puhára főzöm, leszűröm. A tojás megsütöm. A mazsolát beáztatom. A wokot felforrósítom.

A fokhagymát 1 ek. olívaolajon megfonnyasztom, hozzáadom a chilit meg a gyömbért, majd a hagymát, és egy-két percig pirítom. Kiszedem.

A spárgát pár csepp olívaolajon 1-2 percig pirítom, hozzáadom a gombát, átforgatom, pirítom. Kiszedem.

A rizst enyhén megpirítom, hozzáadom a kinyomkodott mazsolát. Átforhatom, hozzáadom a tojást, hagymát, gombás spárgát. Szezámolajjal és szójaszósszal ízesítem. Óvatosan átforgatom, azonnal tálalom.

> Wokban sült zöldségek rizzsel itt
> Zöldséges-tojásos sült rizs itt

2 comments:

Wise Lady said...

Ez finom lehet!

Anazar said...

Az! Sült rizsért már nem járunk a kínaiba ;-)