Thursday, September 09, 2010

Bang (Dublin)

bang-cafe-Dublin-spring-lamb
bang-cafe-Dublin-rabbitAmikor az eredeti Bang Café-t is elérte a recesszió, sokan úgy gondolták vele végleg odaveszett Dublin egyik legélvezetesebb konyhája, hangulatos vacsorahelye.

Röviddel utána új menedzsmenttel újból megnyít. A név maradt. A régi fehér belsőt mélykékre cserélték. A falakon vibráló modern festmények kaptak helyet. A három emeletet elfoglaló új Bang három különböző élmény kínál.

A menüben csábító modern ételek sorakoznak, amelyek középpontjában (továbbra is) a szezonális alapanyagok állnak.

Az új belsőn túl az ételek is új megvilágítást kaptak. Míg a régi Bang Café ételei letisztult, kiforrt ízvilágot képviseltek, az új Bang komplexebb, több szintes ízekkel támad a vendégre. A nyulamat (pl.) a sárgabarackos és zsályás tölteléken túl borsó, bab és sárgarépa körítette, meg erdei gombás szósz és gnocchi (ez utóbbi szerintem önmagában is kész fogás), kicsit úgy esett, mintha a séf összedobált mindent, amit a konyhában talált. Nagyot akart alkotni, de zűrzavar lett belőle.

A nyári Toszkán leves zseniális! A tavaszi bárányka olyan zsenge, hogy ha táncolna, biztos balett lenne. Azért a régi Bang-ben több volt a bumm!

• Summer Tuscan soup with shaved pecorino & white truffle oil
• Whipped goat's cheese with red pepper puree, pickled walnuts, dandelion leaves & black olive crostini
• Roast rump of Texile spring lamb with onion tart, baby gem lettuce & tomato confit
• Saddle of rabbit with apricot & sage stuffing, house gnocchi & wild mushrooms


Bang
A: 11 Merrion Row, Dublin 2
T: +353 (1) 400 4229
W: http://www.bangrestaurant.com/

No comments: