Hozzávalók:
Tészta (Short Crust Pastry):
300 g liszt
125 g vaj
fél tk. só
4 ek. hideg víz
Feltét:
1 fej vöröshagyma
pár szelet cukkini
2-3 szál újhagyma
mozzarellagolyócskák
só, bors, oregánó
Öntet:
2 db tojás
4 ek. tejföl
fél zöldségkocka
Az átszitált liszthez adtam a sót és a felkockázott vajat. Amikor morzsás lett, egy-egy kanáljával adagoltam hozzá a hideg vizet. Összeállt, majd fóliába csomagoltam és egy órára hűtőbe tettem.
A kinyújtott tésztát a formába terítettem, villával megszúrkáltam. A vékonyra szeletelt vöröshagymát 1 ek. olívaolajon karamellizáltam, az olajat lecsepegtettem, majd a hagymát a tésztára kanalaztam. A cukkini puha belsejét kivágtam, majd felszeleteltem és a hagymás tésztára sorakoztattam. Megszórtam oregánóval és a felkarikázott újhagymával. Vegül mozzarellagolyócskákkal díszítettem.
A tojást enyhén felvertem, hozzáadtam a tejfölt és a 2-3 ek. vízben felforralt (és kihűtött) zöldségkockát, majd a tésztára öntöttem. 190 °C-ra előmelegített sütőben készre sütöttem.
Tészta (Short Crust Pastry):
300 g liszt
125 g vaj
fél tk. só
4 ek. hideg víz
Feltét:
1 fej vöröshagyma
pár szelet cukkini
2-3 szál újhagyma
mozzarellagolyócskák
só, bors, oregánó
Öntet:
2 db tojás
4 ek. tejföl
fél zöldségkocka
Az átszitált liszthez adtam a sót és a felkockázott vajat. Amikor morzsás lett, egy-egy kanáljával adagoltam hozzá a hideg vizet. Összeállt, majd fóliába csomagoltam és egy órára hűtőbe tettem.
A kinyújtott tésztát a formába terítettem, villával megszúrkáltam. A vékonyra szeletelt vöröshagymát 1 ek. olívaolajon karamellizáltam, az olajat lecsepegtettem, majd a hagymát a tésztára kanalaztam. A cukkini puha belsejét kivágtam, majd felszeleteltem és a hagymás tésztára sorakoztattam. Megszórtam oregánóval és a felkarikázott újhagymával. Vegül mozzarellagolyócskákkal díszítettem.
A tojást enyhén felvertem, hozzáadtam a tejfölt és a 2-3 ek. vízben felforralt (és kihűtött) zöldségkockát, majd a tésztára öntöttem. 190 °C-ra előmelegített sütőben készre sütöttem.
2 comments:
Amióta készítettem rabja vagyok, nagyon guszta ez is
Köszönöm Bianka. Azt szeretem benne, hogy szélesen skálán variálható a feltét, szinte bármi mehet bele.
Post a Comment