Hozzávalók (6 személyre):
6 dl tej
3 ek. gríz
1 tk. vanília kivonat (magokkal)
fahéj
barna cukor
6 ek. Nesquik
szerecsendió
A tejben elkevertem a grízt és vanília kivonatot (Natural Vanilla Extract with seeds), majd alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett készre főztem.
Hat ramekin aljára szórtam egy-egy csipet barna cukrot, fél-fél ek. Nesquik-et, majd egy csipet fahéjat szétosztottam a hatra, ugyanígy a frissen reszelt szerecsendiót.
Felöntöttem a folyékony tejbegrízzel. Mindegyik tetejére tettem megint fél-fél ek. Nesquik-et és egy-egy csipet barna cukrot.
A ramekineket tepsibe sorakoztattam, öntöttem alá kevés vizet és 10 percre a grill alá tettem, majd hideg vízbe állítottam őket, kihűtöttem és fogyasztás előtt legalább egy órát hűtőben pihentettem. Egyszerű és nagyszerű!
6 dl tej
3 ek. gríz
1 tk. vanília kivonat (magokkal)
fahéj
barna cukor
6 ek. Nesquik
szerecsendió
A tejben elkevertem a grízt és vanília kivonatot (Natural Vanilla Extract with seeds), majd alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett készre főztem.
Hat ramekin aljára szórtam egy-egy csipet barna cukrot, fél-fél ek. Nesquik-et, majd egy csipet fahéjat szétosztottam a hatra, ugyanígy a frissen reszelt szerecsendiót.
Felöntöttem a folyékony tejbegrízzel. Mindegyik tetejére tettem megint fél-fél ek. Nesquik-et és egy-egy csipet barna cukrot.
A ramekineket tepsibe sorakoztattam, öntöttem alá kevés vizet és 10 percre a grill alá tettem, majd hideg vízbe állítottam őket, kihűtöttem és fogyasztás előtt legalább egy órát hűtőben pihentettem. Egyszerű és nagyszerű!
3 comments:
Ez nagyon jó!
IMÁDOM
Valamiért 2-3 hete nem tudunk leállni a tejbegrízről, öt-hatszor is egy héten, így-úgy-amúgy =O S.O.S.
Post a Comment