Friday, September 17, 2010

Paradicsomos tőkehal

haddock-in-a-pan
paradicsomos-tokehal_haddockHozzávalók:
1 kisebbb fej vöröshagyma
2 db tőkehalfilé
kis csokor petrezselyemzöld
fél zöldségkocka
1 gerezd fokhagyma
200 g paradicsomkonzerv
só, bors, olívaolaj


Egy nyeles serpenyőben a vékonyra szeletelt vöröshagymát kevés olívaolajon enyhén megpirítottam, ráhelyeztem a tőkehalfiléket (haddock, azaz foltos tőkehal), leöntöttem a kevés vízben átforralt sűrű zöldségkockalével, enyhén sóztam, borsoztam, megszórtam az apróra vágott fokhagymával és a finomra aprított petrezselyemzölddel, majd fedővel letakartam és közepes főfokon 15-20 percig főztem-pároltam, végül egy fa serpenyőlapáttal feltördeltem itt-ott, majd óvatosan egyszer átforgattam.

1 comment:

Anonymous said...

Jól néz ki! Emma