Színben és ízben egyaránt gazdag, édes-keserű árpagyöngy, ahol az édeskés ízvilágot az ananász, a kesernyésséget a paprika adja, köretnek vagy vega főételnek. Én ez utóbbiként fogyasztottam.
Hozzávalók:
1 csésze árpagyöngy
1 csokor zöldhagyma
1 db piros színű paprika
1 db zöld színű paprika
1 csésze ananászkocka (konzerv)
kevés vaj és olívaolaj
só, frissen őrölt bors
Az árpagyöngyöt (a.k.a. pufi vagy gersli) pergősre főztem, hideg vízzel átöblítettem, lecsepegtettem.
A színes paprikákat vékonyan felcsíkoztam, a zöldhagymát kétujjnyira feldaraboltam, majd kevés vajon 2-3 percig puhítottam. Enyhén sóztam, borsoztam. Hozzáadtam a lecsepegtetett ananászkockákat (saját levében, hozzáadott cukor nélkül eltett, nem a szirupos) és további 2-3 percig sütöttem-pároltam. Belekevertem a megfőtt, lecsepegtetett árpagyöngyöt, kevés ananászlevet és egy csurrantásnyi olívaolajat (szezámolaj opció) öntöttem rá, és egy utolsó 2-3 percig, óvatosan átforgatva 'forraltam'. A végeredmény egy szaftos, de nem leves, ízletes vega köret vagy főétel.
Hozzávalók:
1 csésze árpagyöngy
1 csokor zöldhagyma
1 db piros színű paprika
1 db zöld színű paprika
1 csésze ananászkocka (konzerv)
kevés vaj és olívaolaj
só, frissen őrölt bors
Az árpagyöngyöt (a.k.a. pufi vagy gersli) pergősre főztem, hideg vízzel átöblítettem, lecsepegtettem.
A színes paprikákat vékonyan felcsíkoztam, a zöldhagymát kétujjnyira feldaraboltam, majd kevés vajon 2-3 percig puhítottam. Enyhén sóztam, borsoztam. Hozzáadtam a lecsepegtetett ananászkockákat (saját levében, hozzáadott cukor nélkül eltett, nem a szirupos) és további 2-3 percig sütöttem-pároltam. Belekevertem a megfőtt, lecsepegtetett árpagyöngyöt, kevés ananászlevet és egy csurrantásnyi olívaolajat (szezámolaj opció) öntöttem rá, és egy utolsó 2-3 percig, óvatosan átforgatva 'forraltam'. A végeredmény egy szaftos, de nem leves, ízletes vega köret vagy főétel.
Tipp: Sárgarépás árpagyöngy
6 comments:
Jól néz ki, még sosem láttam ilyen variációban a barley-t, de nem rossz ötlet.:)
Nagyon finom lehet! Guszta , annyira tetszik mikor ilyen jó színes a tányéron az étel!
Különleges. Tetszik. :)
Micsoda színek!:) Guszta nagyon!:)
Nemcsak egészséges és finom, hanem szép is!
Erika, mivel én nagyon szeretem a pearl barley-t, ezért rengeteg variációban el tudom képzelni ;-)
Éva, Wanna, szemnek szájnak ingere :-)))
Petra, finom, friss, laktató.
Roza, köszönöm.
Post a Comment