Tüzes fűszerolaj levesek ízesítésére, pizzák, húsok pikánssá
télelére. Extra szűz olívaolajban áztatott szárított chilipaprika.
télelére. Extra szűz olívaolajban áztatott szárított chilipaprika.
Hozzávalók:
1 db szárított chilipaprika
1-2 tk. chilipehely (chilli flakes)
extra szűz olívaolaj
Egy kisebb csatos üvegbe chilipelyhet szórtam, hozzátettem a felkarikázott szárított chilit és az egészben hagyott végét. Felöntöttem olívaolajjal és egy éjszakát állni hagytam.
Az olívaolaj másnapra enyhén pirosas színt és finom tüzes ízvilágot kap. Természetesen minél tovább áll, annál erősebb, karakteresebb lesz. A fogyó olajat érdemes pótolni.
Az ázsiai konyha, különösen a kínai, azon belül is a szecsuani konyha népszerű fűszere, ahol szójababolaj vagy szezámolaj szolgáltatja az alapot. Egyaránt fűszer és főzési alapanyag.
1 db szárított chilipaprika
1-2 tk. chilipehely (chilli flakes)
extra szűz olívaolaj
Egy kisebb csatos üvegbe chilipelyhet szórtam, hozzátettem a felkarikázott szárított chilit és az egészben hagyott végét. Felöntöttem olívaolajjal és egy éjszakát állni hagytam.
Az olívaolaj másnapra enyhén pirosas színt és finom tüzes ízvilágot kap. Természetesen minél tovább áll, annál erősebb, karakteresebb lesz. A fogyó olajat érdemes pótolni.
Az ázsiai konyha, különösen a kínai, azon belül is a szecsuani konyha népszerű fűszere, ahol szójababolaj vagy szezámolaj szolgáltatja az alapot. Egyaránt fűszer és főzési alapanyag.
2 comments:
Szuper! Ezt mentem máris. :)
Petra, örülök, hogy tetszik ;-)
Post a Comment