Friday, March 23, 2012

Feketeribizlis zabfalatok

blackcurrant-oatmeal-cookie
Omlós, teljes kiőrlésű zabfalatok feketeribizli lekvárral

A tésztája a (teljes kiőrlésű) zabkeksz, csak épp nyújtás és szaggatás helyett apróbb gömböket formáztam az illatos tésztából, amit aztán az ujjam hegyével meglapítottam, és a keletkezett mélyedésbe fél-fél tk. feketeribizli lekvárt (St. Dalfour Blackcurrant) tettem.

• St. Dalfour Blackcurrant High Fruit Content Spread
INGREDIENTS: Blackcurrants (50%), Unsweetened Grape Juice Concentrate, Gelling Agent (Pectin). No Added Sugar. Sweetened only with fruit juice concentrate.

Tipp: Áfonyás-pekános zabfalatok

13 comments:

Petra said...

Szuper, már vittem is. Kár, hogy nem a szomszédban laksz, mert biztos átkopognék egy kis lekvárért... :)))

trollanyu said...

Ez valami isteni lehet, zab és áfonya és még egészséges is.

Vicuska said...

De finom lehet!!!!

Emi said...

Újra zabkeksz, ráadásként lekvárral... egyre jobban kívánom!

trinity said...

Nagyon guszta kis falatkák!

teller-cake said...

Húsvétra tuti megsütöm, jópofa és biztosan finom! :-)

Anazar said...

Petra, tudod, fénypostával még megoldható ;-)))

Lilla, köszönöm. Hát még az íze!!

Trollanyu, finom, egészséges :-)

Vicuska, csak ajánlani tudom.

Emi, zabkekszre fel!!

Trinity, köszönöm.

Teller-cake, húsvétra pompás lesz!

Bors and Pepper said...

Ezt biztos, hogy megsütöm, lehet, még a hétvégén :)))

Elisabeth said...

Kimondottan finom, és méghozzá nagyon egészséges kis falatkák. Szépen mutató is, ráadásul!

Zitus said...

Én ma meg is sütöttem:))
Méltán lesz a kedvenceim között:)
Isteni finom:))))

Anazar said...

Bors and Pepper, nagyon fog ízleni! Kedvenc lekvároddal, vagy többfélével...

Elisabeth, egyszerű is, gyors is a formázása, és igen, finom meg egészséges ;-)

Zitus, örülök!! Nálunk is nagyot alakított. Már a harmadik féle változata készül!

Gerdi said...

Már tovább is fejlesztetted! Nagyon jó ötlet, meggyőzött!

Anazar said...

Gerdi, és hamarosan hozom a harmadik változatát ;-))