A hagyományosan, napon szárított gyümölcsök (mazsola, füge, datolya, sárgabarack, alma) a mediterrán étrend részei évezredek óta. Már az ókori mezopotámiaiak (a Tigris és az Eufrátesz folyók területe, a mai Irak, Szíria északkeleti, Törökország délkeleti és Irán délnyugati része) is fogyasztottak aszalt datolyát, mazsolát.
A datolyapálmát több mint 5e évvel ezelőtt háziasították Mezopotámiában. A szőlőművelés kezdtei Örményországa és a Földközi-tenger keleti régiójába tehetők (i.e. 4.sz), ahol a termesztett szőlőt a sivatagi napon szárították mazsolává. Majd ezek a gyümölcsök közel-keleti közvetítéssel jutottak el Görögországba és Itáliába, ahol a diéta fontos részévé váltak. A szilva, kajszi- és őszibarack eredete Ázsia, az i.e 3. évezredben háziasították Kínában. Forrás Wiki
A kén-dioxiddal (sulphur dioxide, E 220) és kálium-szorbáttal (potassium sorbate, E 202) tartósított szárított gyümölcsök után végre itt egy nem csak hogy természetes, de bio (natural, organic) termékcsalád, a Crazy Jack Organic. Kajszibarack, szilva, füge, datolya, mazsola, (ezen felül diófélék, magvak, gabonapelyhek, hüvelyesek, meg rizs szerepelnek még a kínálatban).
A kéntől szép narancsárgán maradt aszalt kajszibarack (sárgabarack) megjelenése ugyan tetszetőt, de hagy egy kevés kesernyés ízt is maga után, ám e mérgező gáz nélkül aszalt barack színe természetes barnás, íze pedig diós (nutty). A tányérra tettem három aszalt szilvát is, hogy a (szín)összehasonlítás szemlétetőbb legyen.
A datolyapálmát több mint 5e évvel ezelőtt háziasították Mezopotámiában. A szőlőművelés kezdtei Örményországa és a Földközi-tenger keleti régiójába tehetők (i.e. 4.sz), ahol a termesztett szőlőt a sivatagi napon szárították mazsolává. Majd ezek a gyümölcsök közel-keleti közvetítéssel jutottak el Görögországba és Itáliába, ahol a diéta fontos részévé váltak. A szilva, kajszi- és őszibarack eredete Ázsia, az i.e 3. évezredben háziasították Kínában. Forrás Wiki
A kén-dioxiddal (sulphur dioxide, E 220) és kálium-szorbáttal (potassium sorbate, E 202) tartósított szárított gyümölcsök után végre itt egy nem csak hogy természetes, de bio (natural, organic) termékcsalád, a Crazy Jack Organic. Kajszibarack, szilva, füge, datolya, mazsola, (ezen felül diófélék, magvak, gabonapelyhek, hüvelyesek, meg rizs szerepelnek még a kínálatban).
A kéntől szép narancsárgán maradt aszalt kajszibarack (sárgabarack) megjelenése ugyan tetszetőt, de hagy egy kevés kesernyés ízt is maga után, ám e mérgező gáz nélkül aszalt barack színe természetes barnás, íze pedig diós (nutty). A tányérra tettem három aszalt szilvát is, hogy a (szín)összehasonlítás szemlétetőbb legyen.
Crazy Jack Organic partially rehydrated dried apricots INGREDIENTS: dried apricots (90%), water; partially rehydrated dried prunes INGREDIENTS: prunes (90%), water;
Tipp: Ételadalékok (E-számok)
4 comments:
Pont tegnap pusztítottunk el egy zacskó aszalt szilvát... Nagyon fini volt:)
Remek is az aszalt szilva!!
Hát igen...tényleg teljesen más a színűk. Múltkor vettem teszkó aszaltat, egy borzalom.
Nagyon ajánlom a Crazy Jack-est kipróbálásra (Nourish), nem csak hogy bababarát, de az íze is mesés ;-)
Post a Comment