Egy újabb sütés nélküli desszert, a csokoládés kekszszelet, ami a krémes csokoládé és a ropogós keksz násza. A dublini Butlers-ben ismertem meg ezt a fajta édességet, de míg a Butlers-é vaj, csokoládé, sűrített tej, keksz hozzávalókból áll, én tejszínnel és a Baked New York Cheesecake-nél is használt morzsás digestive biscuit-tel gazdagítottam, lazítottam, hogy lágyabb legyen. Hozzáadott cukor nélkül!
Hozzávalók:
100 g vaj
150 g tejszín (double cream)
100 g tejcsokoládé
100 g étcsokoládé
50 g digestive biscuits
100 g rich tea biscuits (háztartási keksz)
csipet só
100 g fehér csokoládé
A kisebb kockára vágott vajat gőz felett, alacsony lángon épp csak megolvasztottam, hozzáadtam a csipet sót és a tejszínt, homogénre kevertem. Amikor az egynemű vaj-és-tejszín már meglangyult, kevesével hozzáadtam a késsel felforgácsolt ét- és tejcsokoládét (Green & Black's). Folyamatosan kevergetve épp csak megolvasztottam. Lehúztam a gőzről és belekevertem a digestive biscuit-morzsát, majd beleforgattam a nagyobb darabokra feltördelt rich tea biscuit-et.
Egy tepsit (18 cm) kibéleltem sütőpapírral és belekanalaztam a kekszes csokoládét, elsimítottam.
Gőz felett megolvasztottam a fehér csokoládét (Green & Black's), majd a tepsiben lévő csokoládés kekszre majszoltam, hogy jól elkeveredjen a sötét 'tésztával', és egy árnyalattal világosabb rétegetet képezzen.
A tepsit másfél-két órát hűtőszekrényben pihentettem, majd szeleteltem. A maradékot (ha egyáltalán marad belőle valami) hűtőszekrényben, zsírpapírba csomagolva tárolom.
Green & Black's Organic Milk Chocolate (cocoa solids 34%, milk solids 25%); INGREDIENTS: organic raw cane sugar, organic whole milk powder, organic cocoa mass, organic cocoa butter, emulsifier (soya lecithin), organic vanilla extract.
Hozzávalók:
100 g vaj
150 g tejszín (double cream)
100 g tejcsokoládé
100 g étcsokoládé
50 g digestive biscuits
100 g rich tea biscuits (háztartási keksz)
csipet só
100 g fehér csokoládé
A kisebb kockára vágott vajat gőz felett, alacsony lángon épp csak megolvasztottam, hozzáadtam a csipet sót és a tejszínt, homogénre kevertem. Amikor az egynemű vaj-és-tejszín már meglangyult, kevesével hozzáadtam a késsel felforgácsolt ét- és tejcsokoládét (Green & Black's). Folyamatosan kevergetve épp csak megolvasztottam. Lehúztam a gőzről és belekevertem a digestive biscuit-morzsát, majd beleforgattam a nagyobb darabokra feltördelt rich tea biscuit-et.
Egy tepsit (18 cm) kibéleltem sütőpapírral és belekanalaztam a kekszes csokoládét, elsimítottam.
Gőz felett megolvasztottam a fehér csokoládét (Green & Black's), majd a tepsiben lévő csokoládés kekszre majszoltam, hogy jól elkeveredjen a sötét 'tésztával', és egy árnyalattal világosabb rétegetet képezzen.
A tepsit másfél-két órát hűtőszekrényben pihentettem, majd szeleteltem. A maradékot (ha egyáltalán marad belőle valami) hűtőszekrényben, zsírpapírba csomagolva tárolom.
Green & Black's Organic Milk Chocolate (cocoa solids 34%, milk solids 25%); INGREDIENTS: organic raw cane sugar, organic whole milk powder, organic cocoa mass, organic cocoa butter, emulsifier (soya lecithin), organic vanilla extract.
7 comments:
Guszta:)
Nagyon jól néz ki ez a sütemény! Magyar hozzávalókból majd elkészítem, és jelentkezem, hogy milyen lett :)))
Mit mondhatnék? Ellenállhatatlan. :)
Hmm, ez nagyon finom lehet!
Szuper! Köszi, nekem való recept, szeretem a nyers, főzés-sütés nélküli dolgokat.
Nagyon-nagyon jó! Már ültetem is át az én konyhámba:-)
Kati, csokiimádóknak kötelező ;-)
Kreatív konyha, kíváncsian várom a beszámolót :-))
Petra, köszönöm :-)
Flóra, az bizony, krémesen és ropogósan finom egyszerre ;-)
Wanna, könnyű, gyors, és ellenállhatatlan :-)))
Gerdi, majd számolj be.
Post a Comment