Sunday, January 01, 2012

Iced Fruit Cake

iced-fruit-cake-champagne-cream
Karácsonyra nem sütöttem, az édes vonalat az angol Christmas pudding, az olasz Panettone, és a lengyel Makowiec képviselte. Szilveszterre sem sült ki édes, marcipános-cukormázas gyümölcskenyér pótolta a cukorhiányt kávé, tea mellé. Hozzá pezsgőkrémet készítettem.

Iced Fruit Cake - all-butter fruit cake with juicy vine fruits, glacé cherries and candied citrus peel, topped with almond marzipan and soft icing

INGREDIENTS: sultanas (22%), soft icing (11%), marzipan (8%), molasses, wheatflour, glacé cherries (7%), pasteurised free range egg, butter (6%), raisins (5%), currants (5%), water, invert sugar syrup, candied orange and lemon peel, orange and lemon peel, concentrated raisin juice, concentrated red grape juice, apricot jam, baking powder (raising agent: sodium bicarbonate, E450, calcium phosphate).


Pezsgőkrém/pezsgőhab: 4-5 ek. pezsgőt tálba öntöttem, hozzáadtam 80-100 ml tejszínt (double cream) és pár csepp akácmézet, majd kézi habverővel kemény habbá vertem.

champagne-cream

2 comments:

teller-cake said...

Hmmm..., nagyon jól hangzik ez a pezsgős krém! Mennyire volt tartós az állaga? Vagy olyan finom volt, hogy mire eszébe jutott volna összeesni már el is fogyott? :-)

Anazar said...

Teller-cake, az ír tejszínhab (double cream) nagyon jó minőségű, pillanatok alatt fel lehet verni kézi habverővel is. Tejszínből mindig csak annyit készítek, amennyit épp elfogyasztunk. Nem teszteltem még mennyi idő után adja meg magát ;-)