A francia egyszerű omelette, a (tésztakérges) quiche, vagy a spanyol tortilla olasz változatban, friss zöldségekkel gazdagítva, sütőben sütve. Eredetileg serpenyőben készítik, majd grill alatt a tetejét is megpirítják. Én ezt a két műveletet egybe forrasztottam, a serpenyőt és a grillt tepsire és sütőre cseréltem.
Hozzávalók (4 személyre):
8 db tojás
1 db piros színű paprika
1 db zöld színű paprika
1 fej vöröshagyma
1 csokor zöldhagyma
kevés vaj
8-10 db apró paradicsom
só, frissen őrölt bors
oregánó, petrezselyemzöld
kemény sajt (opció)
A paprikát és a vöröshagymát felkockáztam, a zöldhagymát felkarikáztam, és egy tálban összekevertem. A tojásokat felütöttem, villával szétvertem, sóztam, borsoztam, majd meghintettem (most épp szárított) oregánóval és petrezselyemzölddel (legjobb friss zöldfűszereket használni). Végül kevés reszelt sajtot adtam hozzá, hogy egy kis extra textúrát és ízt vigyek bele. Érlelt Cheddar-t használtam (Parmesan-nal is kiváló, a lényeg, hogy keményebb fajta sajt legyen), elkevertem.
Egy kerek piteformát (Ø 22-24 cm) kivajaztam, beleöntöttem a felaprított zöldségeket. Elegyengettem, majd ráöntöttem a fűszeres tojást, végül apró paradicsomfelekkel díszítettem.
180 °C-ra előmelegített sütőbe toltam és 20-25 percig sütöttem. Hagytam a formában 5 percig pihenni, majd szeleteltem. Vajon párolt spenóttal tálaltam. Langyosan, körettel laktató főétel, de hidegen is pompás, mint üde reggeli.
Hozzávalók (4 személyre):
8 db tojás
1 db piros színű paprika
1 db zöld színű paprika
1 fej vöröshagyma
1 csokor zöldhagyma
kevés vaj
8-10 db apró paradicsom
só, frissen őrölt bors
oregánó, petrezselyemzöld
kemény sajt (opció)
A paprikát és a vöröshagymát felkockáztam, a zöldhagymát felkarikáztam, és egy tálban összekevertem. A tojásokat felütöttem, villával szétvertem, sóztam, borsoztam, majd meghintettem (most épp szárított) oregánóval és petrezselyemzölddel (legjobb friss zöldfűszereket használni). Végül kevés reszelt sajtot adtam hozzá, hogy egy kis extra textúrát és ízt vigyek bele. Érlelt Cheddar-t használtam (Parmesan-nal is kiváló, a lényeg, hogy keményebb fajta sajt legyen), elkevertem.
Egy kerek piteformát (Ø 22-24 cm) kivajaztam, beleöntöttem a felaprított zöldségeket. Elegyengettem, majd ráöntöttem a fűszeres tojást, végül apró paradicsomfelekkel díszítettem.
180 °C-ra előmelegített sütőbe toltam és 20-25 percig sütöttem. Hagytam a formában 5 percig pihenni, majd szeleteltem. Vajon párolt spenóttal tálaltam. Langyosan, körettel laktató főétel, de hidegen is pompás, mint üde reggeli.
10 comments:
Te jóóó éggg! Baromi jól néz ki, és a fotók is csodásak ;-).
Hú de gusztusos! Friss, tavaszias, nehéz karácsonyi étkek után jó ötletet adtál!
Ez gyönyörű, tökéletes színkavalkád:) Szoktam én is vacsorára készíteni, nagyon szeretem. Annyi mindent tettél fel, rengeteg finomságot készítettél szilveszterre.
Na egy ilyen jöhetne most:)
Tökéletes. Micsoda szépséges színek. :)
Jaj,micsoda színek. Kérek egy szelettel!!!
Andrea, köszönöm ;-)
Erika, köszönöm, igen, már mi is 'malacra' ettük magunkat az ünnepek alatt hússal...
Trollanyu, köszönöm, kellett egy kis szín az ünnepi csillogás kihunyása után ;-)
Kati, szívesen látlak!
Petra, köszönöm, várom a tavaszt :-))))
Aleda, várlak téged is!
Gyönyörű és finom! Én az egyszerű baconos-hagymástól kezdve, mindet szeretem és készíteni is szoktam. Leginkább quicheket.
Hát ez gyönyörűen színes, guszta.:)
Ez egy igazi ünnepek utáni vitamin forrás.
Wanna, köszönöm, a quiche-nél ugye befigyel még a tészta, nekem jobban ízlik nélküle ;-)
Tücsi, köszönöm, vágytam valami üdére :-))
Post a Comment