A korábi sült paprika levest 'téliesítettem'
tüzes chilivel és illatos fokhagymával.
Torkot, gyomrot, lelket melengető leves téli mínuszokra.
tüzes chilivel és illatos fokhagymával.
Torkot, gyomrot, lelket melengető leves téli mínuszokra.
Hozzávalók (2-4 személyre):
6 db hegyes piros paprika
3 db nagyobb paradicsom
2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
őrölt fűszerkömény
fél friss chilipaprika
1-2 tk. chilipehely
1 ek. almaborecet
pár csepp chiliolaj
A paprikát (légkeveréses) 200 °C-on megsütöttem, héját lehúztam, kimagoztam, majd felcsíkoztam. A paradicsomot 5-6 percre frissen forralt vízbe állítottam, héját lehúztam, majd felaprítottam.
A vékonyra szeletelt vöröshagymát kevés olívaolajon halványra pirítottam. Hozzáadtam az előkészített paradicsomot és paprikát. Fűszereztem: nagy szemű só, frissen őrölt bors, kevés őrölt fűszerkömény, chilipehely, (házi) chiliolaj, fokhagyma, és vékonyra felkarikázott friss chilipaprika. Fedővel letakartam és öt percig közepes lángon főztem. Felöntöttem 3 csésze vízzel (750 ml), majd miután felforrt lassú tűzön további 8-10 percig gyöngyöztettem.
Lehúztam a tűzről és botmixerrel krémesítettem, majd egy kevés almaborecettel (apple cider vinegar) ízesítettem. Fokhagymával alaposan bedörzsölt baguette-pirítóssal tálaltam.
6 db hegyes piros paprika
3 db nagyobb paradicsom
2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
őrölt fűszerkömény
fél friss chilipaprika
1-2 tk. chilipehely
1 ek. almaborecet
pár csepp chiliolaj
A paprikát (légkeveréses) 200 °C-on megsütöttem, héját lehúztam, kimagoztam, majd felcsíkoztam. A paradicsomot 5-6 percre frissen forralt vízbe állítottam, héját lehúztam, majd felaprítottam.
A vékonyra szeletelt vöröshagymát kevés olívaolajon halványra pirítottam. Hozzáadtam az előkészített paradicsomot és paprikát. Fűszereztem: nagy szemű só, frissen őrölt bors, kevés őrölt fűszerkömény, chilipehely, (házi) chiliolaj, fokhagyma, és vékonyra felkarikázott friss chilipaprika. Fedővel letakartam és öt percig közepes lángon főztem. Felöntöttem 3 csésze vízzel (750 ml), majd miután felforrt lassú tűzön további 8-10 percig gyöngyöztettem.
Lehúztam a tűzről és botmixerrel krémesítettem, majd egy kevés almaborecettel (apple cider vinegar) ízesítettem. Fokhagymával alaposan bedörzsölt baguette-pirítóssal tálaltam.
2 comments:
Nagyon guszta!
Nem szeretem a csípős ételeket,kivéve!!!
néha rám jön,hogy lemenjek a Kínaiba enni egy csípős levest.
Ki kellene próbálnom!... és mivel piros,köztudott hogy ha piros-tányérból az ember pszichológiailag kevesebbet eszik,mert tudatilag hamarabb jóllakik!
Hátha működik a levessel is:))
Mónia, ebből a levesből nyugodtan megehetsz ket-három tányérral is egyszerre, hiszen csak paprika és paradicsom a java ;-) Az eslő változat, a zöldségalapos nem csupán vega, de zsír/olaj mentes...
Post a Comment