A korábbi sült paprikás leves kapcsán felmerült bennem, hogy miért is ne készíthetném el a favorit marinált sült paprikát én magam. Megnéztem az üvegen, mit tartalmaz a bolti, és biztos is voltam a sikerben.
Hozzávalók:
hegyes piros paprika
almaborecet
fokhagyma
nagy szemű só
olívaolaj
A paprikákat 200 °C-on (légkeveréses) - 15 percig az egyik oldalukat, majd 10 percig a másik oldalukat - megsütöttem. A langyosra hűlt paprikák bőrét lehúztam, egyik oldalon bevágtam, kiterítettem és kikapartam a magokat. Felcsíkoztam (lehet egészben is hagyni), hagytam teljesen kihűlni.
Egy kisebb csatos üveg aljára tettem 2-3 felezett fokhagymagerezdet, majd rá a kétujjnyi széles paprikacsíkokat. Megcsorgattam kevés almaborecettel, meghintettem kevés nagy szemű sóval, tettem rá újabb felezett fokhagymát és felöntöttem olívaolajjal, hogy ellepje.
Lezártam az üveget és legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tettem. Két-három napig eláll, ha el nem fogy előbb...
Hozzávalók:
hegyes piros paprika
almaborecet
fokhagyma
nagy szemű só
olívaolaj
A paprikákat 200 °C-on (légkeveréses) - 15 percig az egyik oldalukat, majd 10 percig a másik oldalukat - megsütöttem. A langyosra hűlt paprikák bőrét lehúztam, egyik oldalon bevágtam, kiterítettem és kikapartam a magokat. Felcsíkoztam (lehet egészben is hagyni), hagytam teljesen kihűlni.
Egy kisebb csatos üveg aljára tettem 2-3 felezett fokhagymagerezdet, majd rá a kétujjnyi széles paprikacsíkokat. Megcsorgattam kevés almaborecettel, meghintettem kevés nagy szemű sóval, tettem rá újabb felezett fokhagymát és felöntöttem olívaolajjal, hogy ellepje.
Lezártam az üveget és legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tettem. Két-három napig eláll, ha el nem fogy előbb...
3 comments:
Nagy kedvenc nálunk a sült paprika! Én bizony nem tudtam, hogy lehet készen is kapni:) Ezután jobban kinyitom a szemem!
Én ezentúl már nem járok a boltba érte ;-)
Anazar, gyönyörűek a színek is! Egészen bizonyos, hogy a végeredmény is nagyon finom:)
Post a Comment