Póréhagyma-zellerszár alapú üde, krémes spenótleves
Egy vastagabb szál póréhagymát és 2-3 zellerszárat kevés olívaolajon megfonnyasztottam. Fűszereztem: só, frissen őrölt bors, 1 tk. Vega-Mix. Kevés vízzel felöntöttem, majd puhára pároltam. A friss spenótleveleket átöblítettem és a levesalaphoz adtam. Miután összeesett (2-3 perc) le is húztam a tűzről és botmixerrel krémesítettem. Tejföllel tálaltam.
Tipp: Poréhagymás spenótleves, Csalános spenótleves,
Vajas spenót, Tejszínes spenót, Chilis-fokhagymás spenót,
Spenótos csirke, Spenótos-ricottás gombóc,
Spenótos burenica, Lazac-spenót-brie en croute;
2 comments:
A zellerszár nekem nem jön be, de tegnap én is spenótkrémlevest készítettem:) Kevés krumplival, hogy krémes legyen és fokhagymával.
Emi, zellerszár helyett egyéb kedvenc zöld zöldség jó bele. Nálam nagy favorit a póré-zeller páros ;-)
Post a Comment