Az üde, zöld spenót és a finoman pink(es) lazac remek páros. Mindkettő visszafogott ízvilágú, egyik sem kiabálja túl a másikat, ezért remekül illenek egymáshoz. Sütőben sütöttem egybe a két szerelmest.
Hozzávalók (2 személyre):
240 g friss speót
200 g lazacfilé
3-4 db tojásnyi burgonya
2 db tojás
2 ek. tejföl
2 ek. frissen reszelt kemény Chedda sajt
só, frissen őrölt bors
szárított petrezselyemzöld
1 tk. Vega-Mix
A friss spenótleveleket átöblítettem, lecsepegtetem, majd egy vastag aljú serpenyőben, fedő alatt, egy-két ek. vízen megpároltam, röviden, épp csak összeesett. Kiszedtem.
A kockára vágott lazacfilét a spenót visszamaradt levén, fedő alatt 2-3 percig pároltam, épp csak elvesztette az élénk, nyers színét. Kiszedtem.
A hátramaradt lébe beletettem a vékonyra felkarikázott krumplit, enyhén sóztam, borsoztam, és fedő alatt félpuhára pároltam.
A tojást kézi habverővel felvertem, sóztam, borsoztam, meghintettem Vega-Mix-szel és szárított petrezselyemzölddel. Beletettem a tejfölt és a finomra reszelt sajtot. Alaposan elkevertem.
Egy kisebb tűzálló tál aljára leraktam a szeletelt burgonyát, ráterítettem a spenótot, megszórtam a lazacdarabokkal és ráöntöttem az ízesített felvert tojást.
200 °C-ra előmelegített sütőbe toltam és 15-20 percig sütöttem.
Hozzávalók (2 személyre):
240 g friss speót
200 g lazacfilé
3-4 db tojásnyi burgonya
2 db tojás
2 ek. tejföl
2 ek. frissen reszelt kemény Chedda sajt
só, frissen őrölt bors
szárított petrezselyemzöld
1 tk. Vega-Mix
A friss spenótleveleket átöblítettem, lecsepegtetem, majd egy vastag aljú serpenyőben, fedő alatt, egy-két ek. vízen megpároltam, röviden, épp csak összeesett. Kiszedtem.
A kockára vágott lazacfilét a spenót visszamaradt levén, fedő alatt 2-3 percig pároltam, épp csak elvesztette az élénk, nyers színét. Kiszedtem.
A hátramaradt lébe beletettem a vékonyra felkarikázott krumplit, enyhén sóztam, borsoztam, és fedő alatt félpuhára pároltam.
A tojást kézi habverővel felvertem, sóztam, borsoztam, meghintettem Vega-Mix-szel és szárított petrezselyemzölddel. Beletettem a tejfölt és a finomra reszelt sajtot. Alaposan elkevertem.
Egy kisebb tűzálló tál aljára leraktam a szeletelt burgonyát, ráterítettem a spenótot, megszórtam a lazacdarabokkal és ráöntöttem az ízesített felvert tojást.
200 °C-ra előmelegített sütőbe toltam és 15-20 percig sütöttem.
Tipp: Cukkinis rakott lazac, Mézes-vajas lazac, Halász pitéje,
Lazac-spenót-brie en croute, Grillezett teriyaki lazac;
8 comments:
A lazac és a spenót tényleg jó párosítás. A tálaláskor én a krumplit hagytam volna alul.
De ínycsiklandó abban a szép kék tálban:)
Na ebbe én is szerelmes lettem. Nagyon gusztán néz ki, és imádom a lazacot! Nagyon finom lehet így a spenóttal.
Húha, egészséges és finom is... gratulálok! :)
Pont a leges legkedvenceimet tetted bele, lazac és spenót, bármikor jöhet. Szuperul néz ki:)
Hobbychef, de még milyen jó párosítás! A fejre állított szelet szerintem érdekesebb. A lazacos tetejét meg amúgy is láthatod a fel nem vágott, 'just out of the oven' képen ;-))
Kati, kedvelem azt a kis tálat, két személyre ideális :-)
Tündi, köszönöm. A lazac is imádja a spenótot ;-P
Édeskonyha, de még milyen finom! Köszönöm :-)
Trollanyu, akkor ebben is egyezik az ízlésünk! Köszönöm ;-)
Egyszer ettem ilyet valahol és nagyon ízlett. Ma rátaláltam erre a receptre...és ez még jobban ízlett.
Ami még szimpatikus, hogy gyakorlatilag két edényt kell utána mosogatni:-)
Orulok, hogy izlett, Agnes. Egeszsegedre!
Szeretem a lazacot spenottal hazasitani, a rozsaszin meg a zold jol mutatnak egyutt. Meg persze a kevesebb mosogatast sem banja az ember lanya ;-))
Post a Comment