Krémes, mézes gyümölcsjoghurt
aszalt datolyával, fügével és kajszibarackkal,
hozzáadott cukor nélkül,
100% bio-organic hozzávalókból.
aszalt datolyával, fügével és kajszibarackkal,
hozzáadott cukor nélkül,
100% bio-organic hozzávalókból.
Hozzávalók (1 személyre):
2 dl natúr probiotikus joghurt
1 tk. méz
3 db aszalt datolya
3 db aszalt füge
3 db aszalt kajszibarack
1 csapott ek. zabpehely
Az aszalt gyümölcsöket (Crazy Jack Organic) apróra felkockáztam (ebből 1 tk.-nyit félretettem). A joghurtot habosra kevertem a mézzel, majd beletettem a gyümölcsdarabokat és egy fakanál segítségével 'átdolgoztam', hogy egy kis színt kapjon. A lemorzsolódott gyümölcsszélek megízesítik, megszínezik, megédesítik és ellenállhatatlanná teszik a natúr joghurtot.
Pohárba kanalaztam (nehéz volt, hogy ne egyből a számba pakoljam), 1 ek. (ízesítettlen) natúr joghurtot tettem a tetejére, meghintettem forró, száraz serpenyőben világosra pirított zabpehellyel, és megszórtam a félretett aszalt gyümölcsdarabokkal. Egészségünkre!
A méz el is hagyható, hiszen az aszalt gyümölcsök kellően megédesítik, inkább csak az íze kedvéért van benne, mint édesíteni. Keverhetünk bele 1-2 tk. sima zabpelyhet is, hogy még rostosabb legyen. Használhatunk aszalt szilvát is, vagy akár mazsolát is (a mazsolát is daraboljuk fel).
2 dl natúr probiotikus joghurt
1 tk. méz
3 db aszalt datolya
3 db aszalt füge
3 db aszalt kajszibarack
1 csapott ek. zabpehely
Az aszalt gyümölcsöket (Crazy Jack Organic) apróra felkockáztam (ebből 1 tk.-nyit félretettem). A joghurtot habosra kevertem a mézzel, majd beletettem a gyümölcsdarabokat és egy fakanál segítségével 'átdolgoztam', hogy egy kis színt kapjon. A lemorzsolódott gyümölcsszélek megízesítik, megszínezik, megédesítik és ellenállhatatlanná teszik a natúr joghurtot.
Pohárba kanalaztam (nehéz volt, hogy ne egyből a számba pakoljam), 1 ek. (ízesítettlen) natúr joghurtot tettem a tetejére, meghintettem forró, száraz serpenyőben világosra pirított zabpehellyel, és megszórtam a félretett aszalt gyümölcsdarabokkal. Egészségünkre!
A méz el is hagyható, hiszen az aszalt gyümölcsök kellően megédesítik, inkább csak az íze kedvéért van benne, mint édesíteni. Keverhetünk bele 1-2 tk. sima zabpelyhet is, hogy még rostosabb legyen. Használhatunk aszalt szilvát is, vagy akár mazsolát is (a mazsolát is daraboljuk fel).
Tipp: Probiotikumok, Gyümölcsös joghurt
7 comments:
Ez megint remek finom desszert. Nagyon tetszik. :)
Újjabb csodás finomság. Imádnivaló. És ahogy leírod... kívánatos:)
meganyam, és mega egészséges. Megkóstoljuk , Abi is kap!:)
Mennyei desszert! Soká tartott, míg száműzettem a családból a bolti gyümölcsjoghurtot, de ma már elhiszik, hogy az ehhez hasonlók sokkal "igazabbak", finomabbak, egészségesebbek! Na, azért ilyen jó még nem jutott eszembe, de eztán fog! Köszi!:)
Petra, köszönöm, és örülök, hogy teszik :-)
Emi, köszönöm. Édes, krémes, MÉZESSSSS '-)))
Erika, köszönöm, örülök. Remélem kicsi Abinak is ízlik majd :-)
Tiffanylda, köszönöm. Örülök, hogy megtetszett. Egészségetekre!
Most aztán kedvemre nézelődök,ezt a receptet is viszem,ismét be kell szereznem az aszalt gyümölcsöket,tegnap tüntettem el az aszalt fügét éppen.Köszönöm!
Mellissina, örülök, hogy ez is kedvedre való :-) Remek kis desszert!
Post a Comment