Monday, October 18, 2010

Kedvenc Reggelik (1) Banánpürés-mézes joghurt

banana-yoghurt-honey breakfastEgy röpre sorozatot indítok útjára, Kedvenc Regelik címen, csokorba szedve favorit, pillanatok alatt elkészíthető reggelijeimet. A sorrend ugyan nem ranglista, de talán épp azért e banánossal indul ez a sorozat, mert nagy-nagy kedvenc.


Hozzávalók: érett banán, probiotikus natúr joghurt, méz.

A banánt (legjobb a túlért, a pettyes héjú) villával pépesítem, egész addig, amíg enyhén sárgás, 'nyúlós' nem lesz. Egy csepp mézet adok hozzá (mivel a banán maga elég édes, így csak az íze kedvéét). Ez kerül a pohár aljára. A joghurtban (lehetőleg organic) elkeverek egy kapszulányi probiotikus étrend-kiegészítőt (opció, hisz a joghurt önmagában is probiotikus), majd a banánpürére kanalazom és egy-két csepp mézzel ízesítem.

Tipp: Probiotikumok
A probiotikumok jótékony baktériumokat tartalmazó táplálékkiegészítők, leggyakrabban tejsavbaktériumokat, Lactobacillus és Bifidobacterium törzseket (L. Acidophilus, L. Casei, L. Bulgaricus, L. Lactis, B. Bifidum, B. Longum, és Streptococcus Thermophilus leginkább), amik a természetes bélflóra helyreállítását segítik. A manapság oly divatos antibiotikumos kezelések után elengedhetetlen!! Az antibiotikumot felíró orvos gyakran 'elfelejti' megemlíteni. De hogy az emésztőrendszer hosszú távon is karban legyen tartva, napi rendszerességgel ajánlott fogyasztani. A 'health shop'-okban többféle is kapható, azt célszerű választani, amelyikben minél többféle található minél magasabb számban, mert vannak amelyek a bélflóránk részei, de vannak amelyek csak 'átutazóban' tartózkodnak ott, és az alatt fejtik ki jótékony hatásukat, ezért (is) kell folyamatosan pótolni. Az immunrendszerünk java az emésztőrendszerünk!

4 comments:

Anonymous said...

Ez nagyon jó ötlet. A múlt héten pont azon agyaltam mivel lehetne színesíteni a reggelit. Próbálom magam rászoktatni a reggelizésre, de nem nagyon működik még:) Üdv, Betti

Anazar said...

Betti, maradj velem, és egy hétre való reggeli-ötletet találsz majd!

Én magam sem vagyok nagy reggelizős. Igen ritka az amikor kiadós reggelire vágyom. Leggyakrabban apróságokat reggelizek, mint ez a banános joghurt. A többit majd meglátod ;-)

Ami said...

Milyen klassz ötlet!
Ki is fogom próbálni :) Köszike

Anazar said...

Ami, örülök, hogy neked is tetszik, remélem, ízleni is fog ;-)