Monday, January 23, 2012

Kínai Újév (Sárkány Éve) menü

Chinese-New-Year-menu
A kínai Újév a legfontosabb és a leghosszabb (15 nap) hagyományos kínai ünnep. 2012 a legendás Sárkány Éve (azon belül is Víz Sárkány). A Sárkány évét a legszerencsésebb évnek tartják az állatövi jegyek közül.

the-year-of-the-Dragon
Ennek a szerencsés évnek a köszöntésére összeállítottam egy kínai újévi menüt:

Csirkés shuijiao (jiaozi)
Erős-savanyú leves
Édes-savanyú csirke
Mézes sült banán

Inspiration: The Best of Oriental Cooking

7 comments:

Hobbychef said...

A kínai konyha az egyik kedvencem. A fotók nagyon guszták. Kár, hogy nem írtál egyáltalán recepted, vagy ha már korábban elkészítetted, akkor belinkelhetted volna. A keresőd nem jelenítette meg a menűd ételeit.

Vicuska said...

Nagyon stílszerű voltál! Le a kalappal!

trollanyu said...

Nyami:) Imádom!!! Így ebben a sorrendben jöhet mind:) A héten kell készítenem valami kínai menüt, mert most nagyon megkívántam.

Erika said...

szerintem hamarosan jönnek a receptek is, aggodalomra semmi ok Hobbychef:) remélem:)

Anazar said...

Hobbychef, türelem, ahogy Erika is mondja, jönnek ;-)

Vicuska, a szerencsének hódolni kell :-)))

Trollanyu, kínaira fel, hosszú ez az ünnep...

Erika, talált, süllyed :-)

Anonymous said...

Szia, hol szoktál venni tésztát? Én még sehol se láttam, amit itthon készítek, az meg egész jó, de nem az igazi. Előre is köszönöm. Pathina

Anazar said...

Pathina, a jiaozi tésztájára gondoltál? Az ázsiai boltban vettem, mégpedig az Asia Market-ben a Drury Street-en, ott van a legjobb kínálat. Több félét is tartanak, válaszd a legkevesebb összetevővel rendelkezőt.

Most vettem csak észre, hiányoztak a linkek a receptekhez. Pótoltam. Elnézést a késedelemért :-)