A kínai Újév a legfontosabb és a leghosszabb (15 nap) hagyományos kínai ünnep. 2012 a legendás Sárkány Éve (azon belül is Víz Sárkány). A Sárkány évét a legszerencsésebb évnek tartják az állatövi jegyek közül.
Ennek a szerencsés évnek a köszöntésére összeállítottam egy kínai újévi menüt:
• Csirkés shuijiao (jiaozi)
• Erős-savanyú leves
• Édes-savanyú csirke
• Mézes sült banán
Inspiration: The Best of Oriental Cooking
7 comments:
A kínai konyha az egyik kedvencem. A fotók nagyon guszták. Kár, hogy nem írtál egyáltalán recepted, vagy ha már korábban elkészítetted, akkor belinkelhetted volna. A keresőd nem jelenítette meg a menűd ételeit.
Nagyon stílszerű voltál! Le a kalappal!
Nyami:) Imádom!!! Így ebben a sorrendben jöhet mind:) A héten kell készítenem valami kínai menüt, mert most nagyon megkívántam.
szerintem hamarosan jönnek a receptek is, aggodalomra semmi ok Hobbychef:) remélem:)
Hobbychef, türelem, ahogy Erika is mondja, jönnek ;-)
Vicuska, a szerencsének hódolni kell :-)))
Trollanyu, kínaira fel, hosszú ez az ünnep...
Erika, talált, süllyed :-)
Szia, hol szoktál venni tésztát? Én még sehol se láttam, amit itthon készítek, az meg egész jó, de nem az igazi. Előre is köszönöm. Pathina
Pathina, a jiaozi tésztájára gondoltál? Az ázsiai boltban vettem, mégpedig az Asia Market-ben a Drury Street-en, ott van a legjobb kínálat. Több félét is tartanak, válaszd a legkevesebb összetevővel rendelkezőt.
Most vettem csak észre, hiányoztak a linkek a receptekhez. Pótoltam. Elnézést a késedelemért :-)
Post a Comment