Monday, April 23, 2012

Sült zöldségek, natúr csirkemell

Mediterranean-veg-for-roasting
Szafros, pirult, sütőben sült padlizsán, cukkini,
hagyma, gomba és paprika natúr csirkemellhez

Hozzávalók:
1 db padlizsán
2-3 db cukkini
1 nagy fej lilahagyma
2 db húsos paprika
1 nagy-nagy fej gomba
szárított oregánó
1-2 tk. Vega-Mix
olívaolaj
2 db csirkemellfilé
só, frissen őrölt bors

A padlizsánt felkarikáztam és enyhén besóztam (nagy szemű sóval), majd félretettem. A cukkinit felkarikáztam (nem túl vékonyra), a lilahagymát cikkekre vágtam, a paprikát és a nagy fej Portobello gombát (széttárt tenyérnyi) pedig nagyobb darabokra vágtam.

A csirkemellet két-két lapba vágtam és felforrósított serpenyőbe tettem. Rátettem a fedőt és hagytam, hogy kiengedje a szaftját. Majd miután elfőtt a leve, kevés olívaolajjal megcsorgattam és hagytam pirulni.

natur-csirkemell
Egy nagyobb tűzálló tálat vékonyan kiolajoztam, majd belesorakoztattam az előkészített zöldségeket (a padlizsánról eltávolítottam a sót). Kevés olívaolajjal megcsorgattam. Meghintettem szárított oregánóval és kevés Vega-Mix-szel. Enyhén sóztam, borsoztam. Előmelegített, légkeveréses sütőbe toltam, lazán letakartam sütőpapírral (hogy ne száradjon ki és ne égjen meg mielőtt elkészülne). Előbb pároltam, majd sütöttem, végül pirítottam.
Mediterranean-roasted-vegetables
A szép világosra pirult csirkemellet megfordítottam, majd enyhén sóztam, borsoztam és a másik oldalát is megpirítottam. Illatos, omlós lett, nem száradt ki. A készre sült zöldségekkel tálaltam.

3 comments:

marisz57 said...

Nálam még minden zöldség mirelit, de máris megyek és vookban pirítok egy kicsit, nagyon ráóhajtottam.

Lilla said...

Húha, nekem jöhetne így ahogyan van!

Anazar said...

Marisz, pirított zöldség, sült zöldség, bárhogy, bámikor ;-)

Lilla, megkínálhatlak?!?