Szafros, pirult, sütőben sült padlizsán, cukkini,
hagyma, gomba és paprika natúr csirkemellhez
Hozzávalók:
1 db padlizsán
2-3 db cukkini
1 nagy fej lilahagyma
2 db húsos paprika
1 nagy-nagy fej gomba
szárított oregánó
1-2 tk. Vega-Mix
olívaolaj
2 db csirkemellfilé
só, frissen őrölt bors
A padlizsánt felkarikáztam és enyhén besóztam (nagy szemű sóval), majd félretettem. A cukkinit felkarikáztam (nem túl vékonyra), a lilahagymát cikkekre vágtam, a paprikát és a nagy fej Portobello gombát (széttárt tenyérnyi) pedig nagyobb darabokra vágtam.
A csirkemellet két-két lapba vágtam és felforrósított serpenyőbe tettem. Rátettem a fedőt és hagytam, hogy kiengedje a szaftját. Majd miután elfőtt a leve, kevés olívaolajjal megcsorgattam és hagytam pirulni.
Egy nagyobb tűzálló tálat vékonyan kiolajoztam, majd belesorakoztattam az előkészített zöldségeket (a padlizsánról eltávolítottam a sót). Kevés olívaolajjal megcsorgattam. Meghintettem szárított oregánóval és kevés Vega-Mix-szel. Enyhén sóztam, borsoztam. Előmelegített, légkeveréses sütőbe toltam, lazán letakartam sütőpapírral (hogy ne száradjon ki és ne égjen meg mielőtt elkészülne). Előbb pároltam, majd sütöttem, végül pirítottam.
A szép világosra pirult csirkemellet megfordítottam, majd enyhén sóztam, borsoztam és a másik oldalát is megpirítottam. Illatos, omlós lett, nem száradt ki. A készre sült zöldségekkel tálaltam.
3 comments:
Nálam még minden zöldség mirelit, de máris megyek és vookban pirítok egy kicsit, nagyon ráóhajtottam.
Húha, nekem jöhetne így ahogyan van!
Marisz, pirított zöldség, sült zöldség, bárhogy, bámikor ;-)
Lilla, megkínálhatlak?!?
Post a Comment