Friday, April 27, 2012

Mazsolás kókuszgolyó

coconut-balls-no-flour-no-sugar
Liszt, tejtermék, tojás és cukormentes kókuszgolyó

Andicseknek (Andicsek körül a világ), 120. regisztrált olvasómnak készült ez a finom, könnyű csemege. Rám volt bízva, hogy mi-sül-ki, a hangsúly a visszafogottságon volt, így ennek megfelelően egy szuper egészséges, csak természetesen édesített (mazsola, méz), négykomponensű finomságot választottam. Andicsek, fogadd szeretettel. Remélem elnyeri a tetszésed, ízlésed, hangulatod.

French-lavender-honey
Hozzávalók:
1 csésze zabpehely
fél csésze mazsola
fél csésze kókuszreszelék
2-3 tk. levendulaméz
csipet só (opcionális)

+ kókuszreszelék (beleforgatáshoz)

desiccated-coconut
A zabpelyhet és a mazsolát összeöntöttem, majd annyi vízzel, hogy vékonyan ellepje feltettem főni. Alacsony lángon, kevergetve sűrűre főztem, majd lehúztam a tűzről és belekevertem a kókuszreszeléket és a csipet sót. Hagytam langyosra hűlni.

oat-raisin-coconut-dough
Miután már csak épp hogy melegecske volt, hozzáadtam a mézet. Alaposan átkevertem. Egy teáskanál segítségével egyenlő adagokat szakítottam ki a 'tésztából', gömbölyítettem, majd bő kókuszreszelékbe forgattam. Tálalásig (egy jól záródó dobozban) hűtőszekrényben pihentettem. Egészségedre Andicsek!
coconut-balls-no-dairy-no-egg
110. Szegedi Rakott Rétes (Zsiri)
100. Krémes csemegekukorica leves (Süne)
90. Paradicsomos-rozmaringos focaccia (GastroGlobe Marika)
80. Fahéjas csirkecomb falatok (Egy Pici)
70. Buttermilk Scones (Gizi-receptjei)
60. Ír csalánleves (Colors in the Kitchen)
50. Donegal Oatmeal Cream (Mézeskalács konyha)

10 comments:

Emi said...

Hűha, ez nagyon finom lehet! Kívánatos:)

Anonymous said...

It looks delicious!
Tina

Andicsek said...

Kedves Anazar!
Nagyon szépen köszönöm a finomságot! el fogom készíteni a hétvégén. Ha nem haragszol, ezt a posztodat "elviszem" majd hozzám egy kicsit büszkélkedni ha nem baj!:) köszönöm szépen a kedvességedet:)

Vicuska said...

Én nem tudom, hanyadik voltam, de biztosan emlékszem, hogy nem kaptam ilyen finomat :D

Anazar said...

Emi, köszönöm, az ám, és csak úgy eteti magát ;-)

Tina, thanks. Welcome to my blog! It isn't just the look but the taste is delicious as well :-))

Andicsek, szívesen!! Örömteli ízlelgetést! Vigyed csak ;-)

Vicuska :-))))) Minden tizedik, szép kerek olvasómnak megajánlom, hogy kedvében járok, de szívesen készítek valamit most csak Neked! Mit kívánsz, mire éheztél meg, mit ennél? Sósat, édeset? Süljön, főjön? ;-)

Vicuska said...

Köszönöm, drága vagy, ebben a sorrendben tökéletes is lenne! :D Szép vagyok, kerek is, de nem tizedik. Hát csak ezen múlott?!

trollanyu said...

Nagyon szuper, úgyis nagyon rá vagyunk kattanva a zabpehelyre:) Gondolom levendulaméz helyett más is jó hozzá, mert olyanom nincs:)

Anazar said...

Vicuska, látod, csak kérned kell ;-)) Komolyan gondoltam, hogy készítek valamit csak Neked:-)

Trollanyu, hát igen, nálunk is alaposan 'bekattant' a zabpehely. Porridge minden reggel, se még desszertre is zabpehelyben gondolkodom :-D))) Persze, tetszés szerinti mézzel működik. A levendulával az ízeket kívántam fokozni ;-)

Gerdi said...

Nekem mindenképpen elnyerte a tetszésemet! A levendulaméznek más az íze?

Anazar said...

Gerdi, örülök :-) A levendulaméznek finom, enyhe levendulás íze van. Illatra is enyhén virágos, aromás.