Se szeri, se száma a méretben, színben, formában eltérő babfajtáknak. A szárazon és zölden egyaránt fogyasztott hüvelyes rostban, fehérjében (a zöldbab fehérje értéke kisebb a szárazbabénál), összetett szénhidrátban, folsavban és vasban igen gazdag, valamint a szárazbab káliumot, szelént, molibdént, tiamint és B6-vitamint tartalmaz.
A bab (paszuly, fuszulyka) felhasználási módja változatos és sokoldalú:
Reggelire
Rántottás paradicsomos bab
Chorizos bab
Újhagymás bab tükörtojással
Előételnek
Nizzai saláta
Nachos
Mexikói melegszendvicskrém
Mini molletes
Edamame
Levesbe
Chorizos-zöldséges fehérbab
Paradicsomos lóbab
Tárkonyos zöldségleves babbal
Káposztás paszuly
Krémes bableves
Mexikói fekete bab leves
Habartpaszuly
Íróval habart zöldbableves
Tárkonyos Zöldbableves
Köretként / salátának
Vinyigret
Törvepaszuly
Főételnek
Goai zöldség curry
Észak-indiai zöldbab tari
Chilis bab (pulyka)
Babos pulykaragu
Tipp: Hozzávaló: hajdina, Hozzávaló: rizs, Hozzávaló: lazac;
2 comments:
Szeretem a szárazbabot, de az utóbbi időben valahogy nagyon ritkán főzök. Köszi ezt a sok receptet, Nálad aztán lehet válogatni a sok babból készült finomság között.:)
Gizi, bizony nálam is el-elfelejtődik, pedig szeretem ebbe is, abba is. Válogass kedvedre!!
Post a Comment