Cheddar sajttal ízesített, teljes kiőrlésű tönkölylisztes stangli
Hozzávalók:
300 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
120 g vaj
1-2 csipet frissen őrölt bors
1 csipet szódabikarbóna
4 ek. tejföl (vagy krémes görög joghurt)
finomra reszelt Cheddar sajt
kevés só és egész kömenymag
1 kisebb tojás (a kenéshez)
A liszthez kevertem a sót, borsot, és a szódabikarbónát, beledolgoztam a vajat, majd hozzáadtam a tejfölt, végül 1-2 ek. finomra reszelt Cheddar sajttal átgyúrtam.
A tésztát kinyújtottam 5-6 mm vastagságúra, lekentem a felvert tojással, meghintettem a finomra reszelt Cheddar sajttal, majd még egy kevés egész kömenymaggal és nagy szemű sóval is megszórtam. Felcsíkoztam, felszabdaltam, majd sütőpapírra helyeztem és előmelegített sütőben, 180 °C-on aranybarnára sütöttem.
300 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
120 g vaj
1-2 csipet frissen őrölt bors
1 csipet szódabikarbóna
4 ek. tejföl (vagy krémes görög joghurt)
finomra reszelt Cheddar sajt
kevés só és egész kömenymag
1 kisebb tojás (a kenéshez)
A liszthez kevertem a sót, borsot, és a szódabikarbónát, beledolgoztam a vajat, majd hozzáadtam a tejfölt, végül 1-2 ek. finomra reszelt Cheddar sajttal átgyúrtam.
A tésztát kinyújtottam 5-6 mm vastagságúra, lekentem a felvert tojással, meghintettem a finomra reszelt Cheddar sajttal, majd még egy kevés egész kömenymaggal és nagy szemű sóval is megszórtam. Felcsíkoztam, felszabdaltam, majd sütőpapírra helyeztem és előmelegített sütőben, 180 °C-on aranybarnára sütöttem.
Tipp: Sós stangli, Sajtos-köményes tallérok, Poker Snack, Hárommagos;
7 comments:
Fincsi, ezt nagyon kipróbálnám. imádom a sajtot rajta :)
Nagyon kedvemre való:) Mostanában amúgyis rákattantam ezekre:)
Ezt nekem is fogamra való, szuper!
Nagyon finom lehet, imádom a sajtos ropogtatni valókat.:)
Vikvi, nem bánod meg ha kipróbálod ;-)
Trollanyu, nagyon finom ízt ad neki a teljes kiőrlésű liszt. Fogyott is rendesen :-))
Mrita, köszönöm.
Gizi, ez aztán tényleg ropog és finom ;-)
De jól hangzik! És még egészséges is! mentem máris...Köszi!
Igen, Illéskrisz, egy finomított liszt nélküli ropogtatni való. Bármilyen teljes kiőrlésűből kiváló ;-)
Post a Comment