Sült zöldségekkel "fűszerezett" krémes sütőtökleves
A tegnapi aromás sült zöldségek (padlizsán, cukkini, hagyma, gomba meg paprika) maradékát használtam fel a mai sütőtökleves ízesítéséhez. Finom, krémes, komplex ízvilágú levest kaptam.
Hozzávalók:
1 db sütőtök (butternut squash)
sütőben sült zöldségek (padlizsán, cukkini, hagyma, gomba, paprika)
1 gerezd fokhagyma
1 kk. chilipehely (chili flakes)
szárított petrezselyemzöld
fél kk. őrölt fűszerkömény
A sütőtököt felkarikáztam, majd meghámoztam, kivájtam a magházát és felkockáztam. Pár csepp olívaolajjal vastag aljú lábasba tettem és fedő alatt pároltam 5-7 percig, majd felöntöttem kevés vízzel és készre főztem.
Amikor a tök megpuhult, hozzáadtam a sült zöldségeket, fűszereztem, finoman átforraltam (hogy a zöldségek is átforrósodjanak), majd lehúztam a tűzről és botmixerrel krémesítettem. Tányérba szedtem és egy-egy KorpoVit kekszet morzsoltam rá. Jó étvágyat!
2 comments:
Még egy fincsi leves, ezt is nagyon tudnánk szeretni. Hát még a salátalevesed milyen fincsi volt:)
Vikvi, örülök, hogy ízlett! Van egy újabb változatom belőle ;-)
Post a Comment