Pirított füstölt frankfurti virsli párolt spenóttal,
keményre főtt tojással és újhagymával tálalva
keményre főtt tojással és újhagymával tálalva
Hozzávalók:
2-3 db füstölt frankfurti virsli
fél-fél ek. olívaolaj
5-6 marék friss spenótlevél
1-2 gerezd fokhagyma
kevés tej
1-2 csipet Vega-Mix
só, bors
1 db tojás
3-4 szál újhagyma
A tojást keményre főztem, majd hideg vízben hagytam kihűlni.
A virsliket előbb 3-4 részre vágtam, majd mindegyik darabka egyik oldalát bevagdostam, és finoman gyöngyöző vízben megfőztem (3-5 perc). Felforrósított serpenyőbe kiszedtem a szétnyílt virágokat, megcsorgattam kevés olívaolajjal és közepesnél kisebb lángon elkezdtem lassan pirítani, időnként forgatgattam.
Közben az átöblített spenótot felforrósított sepenyőbe tettem és fedő alatt a gőzben 2-3 percig pároltam. Levettem a fedőt, és az összeesett spenótot a serpenyő szélére toltam. Pár csepp olívaolajat öntöttem az edény közepére, hozzáadtam a vékonyra szeletelt fokhagymát, egy-két percig fonnyasztottam, majd összekevetem a spenóttal. Kevés sóval és frissen őröltborssal meg 1-2 csipet Vega-Mix-szel fűszerztem. Végül kevés tejjel átforraltam.
A fokhagymás-tejes spenótot tányérra halmoztam, rátettem a megpirult virslivirágokat, mellé főtt tojást és üde, ropogós újhagymát kínáltam. Reggelire, vacsorára egyaránt kiváló. Jó étvágyat!
2-3 db füstölt frankfurti virsli
fél-fél ek. olívaolaj
5-6 marék friss spenótlevél
1-2 gerezd fokhagyma
kevés tej
1-2 csipet Vega-Mix
só, bors
1 db tojás
3-4 szál újhagyma
A tojást keményre főztem, majd hideg vízben hagytam kihűlni.
A virsliket előbb 3-4 részre vágtam, majd mindegyik darabka egyik oldalát bevagdostam, és finoman gyöngyöző vízben megfőztem (3-5 perc). Felforrósított serpenyőbe kiszedtem a szétnyílt virágokat, megcsorgattam kevés olívaolajjal és közepesnél kisebb lángon elkezdtem lassan pirítani, időnként forgatgattam.
Közben az átöblített spenótot felforrósított sepenyőbe tettem és fedő alatt a gőzben 2-3 percig pároltam. Levettem a fedőt, és az összeesett spenótot a serpenyő szélére toltam. Pár csepp olívaolajat öntöttem az edény közepére, hozzáadtam a vékonyra szeletelt fokhagymát, egy-két percig fonnyasztottam, majd összekevetem a spenóttal. Kevés sóval és frissen őröltborssal meg 1-2 csipet Vega-Mix-szel fűszerztem. Végül kevés tejjel átforraltam.
A fokhagymás-tejes spenótot tányérra halmoztam, rátettem a megpirult virslivirágokat, mellé főtt tojást és üde, ropogós újhagymát kínáltam. Reggelire, vacsorára egyaránt kiváló. Jó étvágyat!
Tipp: Pirított hagymás frankfurti, Frankfurti leves, Okroska
6 comments:
Tavaszias tálalás :)
Ilyet én is szoktam készíteni:)
Nagyon guszta és finom! Virsli, tojás, hagyma jöhet!
Nagyon finom! A napokban láttam hasonló virsli rózsákat, nagyon megtetszettek. Igazi tavaszi fogás ezzel a spenótos tálalással!
Igazán tavaszias, nagyon tetszik!
Vicuska, kivirágoztak a virslik is ;-))
Kati, ugye milyen remek kis íze van a pirított virslinek :-)
Éva, köszönöm. Igen, a virsli-tojás-újhagyma trió nagyszerű, pláne ha spenóttal van tálalva ;-)
Emi, köszönöm. Spenót, újhagyma, mindkettőt nagyon kedvelem :-)
Lilla, örülök, hogy tetszik ;-)
Post a Comment