Zöldséges alapú krémes brokkolileves pirított mandulaforgáccsal
Hozzávalók:
1 nagy fel vöröshagyma
2-4 db zellerszár
kis fej karfiol
nagy fej brokkoli
olívaolaj
só, frissen őrölt bors
Vega-Mix
Az illatos vöröshagymát és zellerszárat feldaraboltam, majd egy kevés (1 ek.) olívaolajjal fedő alatt megpároltam. Hozzáadtam a rózsáira szedett (tenyérnyi) karfiolt és brokkolit. Enyhén sóztam, borsoztam, meghintettem 1 tk. Vega-Mix-szel és felöntöttem hideg vízzel, hogy ujjnyira ellepje. Fedő alatt, szép lassan puhára pároltam, majd lehúztam a tűzről és botmixerrel krémesítettem. Szárazon pirított, ropogós mandulaforgáccsal tálaltam.
Krémleves tipp:
• Karfiol: Bazsalikomos karfiol, Vöröslencsés karfiol, Karfiol brokkolival;
• Póréhagyma: Leek and potato, Parmezános póréhagymakrém, Póréhagyma, zellerszár, leveles kel, Póréhagymás leveles kel;
• Spenót: Spenótkrémleves, Karfiolos spenótleves, Poréhagymás spenót;
• Csalán: Ír csalánleves, Csalán-spenót fele-fele, Csalán paszternákkal, Póréhagymás csalán, Zeller-póré-csalán;
• Paradicsom: Krémes paradicsomleves, Sült paprika-paradicsom-hagyma;
• Spárga: Spárgaleves chorizoval, Póréhagymás spárgakrém;
• Sütőtök/Édesburgonya: Krémes sütőtök, Tüzes sütőtök, Almás sütőtök;
Zelleres édesburgonya;
• Krémes bab, Krémes csicseriborsó, Vega vöröslencse, Krémes kukorica;
4 comments:
Mennyire egészségesnek néz ki! Tisztára tavaszi ásványi anyag bomba:)
Imádom a krémleveseket! Most is tudnék enni ebből! :-)
Finomság, nagyon szeretjük:) Egy két pitypang virágot tudnék rajta elképzelni, úgyis meg akarom kóstolni:)
Emi, remélem nem csak kinézetre egészséges, de belül is ;-))
Margit, megkínálhatlak? :-)
Trollanyu, sárgával díszíteni remek!
Post a Comment