Könnyű, gyors nyári tésztavacsora, friss kerti zöldekből
Kell hozzá:
színes tészta (tojásos, spenótos, paradicsomos)
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 db cukkini
2 marék frissen fejtett zöldborsó
olívaolaj
só, frissen őrölt bors
A zsenge zöldborsót kifejtettem és három percre forrásban lévő vízbe dobtam. Leszűrtem, hideg vízzel leöblítettem, lecsepegtettem. A cukkinit meghámoztam (ez a művelet akár el is maradhat), nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A vöröshagymát apróra felkockáztam és kevés olívaolajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam a lereszelt cukkinit, rátettem a fedőt és két-három percig pároltam, majd levettem a fedőt és hagytam a levét elpárologni (ugyancsak két-három perc). Belereszeltem a fokhagymát, hozzáadtam a zöldborsót, átkavartam és lehúztam a tűzről. A kifőtt tésztát tányérra szedtem, tettem rá a cukkinis-zöldborsóból, sóztam, borsoztam, végül meghintettem reszelt Cheddar sajttal. Jó étvágyat!
Tipp: Brokkolis-cukkinis tészta;
3 comments:
Hasonlóra vágyom én is:) Ott a cukkini a hűtőben:)
Szuper, nagyon fincsi lehet! :)
Ilyen szép színes tésztát hol vettél?
Post a Comment