Teljes kiőrlésű, xylitollal édesített répatorta
Kell hozzá:
175 g tönkölybúzaliszt (teljes kiőrlésű)
1 tk. sütőpor, 1 csipet fahéj, 1 csipet só
175 ml szőlőmagolaj
175 g reszelt sárgarépa
95 g dió, durvára törve
3 db tojás
3 csapott ek. nyírfacukor (xylitol)
+ mandulaforgács, a tetejére
A lisztet elkevertem a sóval, sütőporral, fahéjjal. Az olajat és a tojást simára kevertem, hozzáadtam a nyírfacukrot, majd belekevertem a (nagy lyukú reszelőn) lereszelt sárgarépát. Hozzáadtam a tört diót, majd kevesével adagoltam hozzá a lisztkeveréket.
Egy csatos tortaformát (18 cm Ø) kibéleltem sütőpapírral, beleöntöttem a tésztát, megszórtam mandulaforgáccsal, és lazán letakartam sütőpapírral (hogy ne kapja meg a mandulát túl korán). 180 °C-ra előmelegített sütőbe toltam, tűpróbáig, bő fél órára. Kivettem, és rácson hagytam teljesen kihűlni.
Tipp: Répatorta petit; Sárgabarackos torta; Duplándiós; Banános mákos;
Ananászos kukoricatorta; Victoria sponge cake;
3 comments:
Fincsi egészséges süti:)
Tetszik ez a süti! Elérhető hozzávalókból készült, egészséges.
Nálunk nagyon menő!:)
Post a Comment