Akár langyosan, akár hidegen, akár köretként, akár magában...
Kell hozzá:
néhány újburgonya
fél csésze zöld lencse (Le Puy)
egy-két marék apró gomba
2-3 szál zöldhagyma
nagy csokor friss kapor
olívaolaj
nagy szemű tengeri só
Az újkrumplit megtisztítottam és sós vízben megfőztem, majd leszűtem, lecsepegtettem. A lencsét is megfőztem, leszűtem meg lecsepegtettem. Az átmosott, megszárított gombát 1 tk. kókuszolajon megpároltam.
A krumplit még langyosan félbe vágtam, megcsorgattam olívaolajjal. Hozzáadtam a felszeletelt újhagymát, a párolt gombát, majd a főtt lencsét. Óvatosan átforgattam, meghintettem kevés sóval, végül megszórtam kaporral. Pompás saláta magában, vagy kísérő köretként. Jó étvágyat!
Tipp: Kapros csicseriborsó, Rizses babsaláta, Rizses lencsesaláta, Meleg céklasaláta;
3 comments:
Teleportálhatnál nekem egy tálkával vacsira...nagyon bírnám! :)
Ha maradt még, Zsuzsa után én is szívesen fogadnék egy tálkával, nagyon finom lehet! :)
Nagyon jol nez ki!! :-)
Post a Comment