Thursday, January 27, 2011

Ebi raisukaree

ebi raisukaree"stir-fried prawns in a coconut and lime curry sauce with ginger, galangal, chillies, coriander, green and red peppers, red onion, spring onions, mangetout. served on japanese style rice and garnished with sliced red chillies and a wedge of lime", a wagamama után szabadon:

Hozzávalók: garnéla, kókusztej, thai halszósz, szezámolaj, thai vörös curry paszta, lila hagyma, paprika, cukorborsó, fokhagyma, gyömbér, kurkuma, chili, lime, szójacsíra, korianer.

A nyers, tisztított garnélát 2-3 percre forrásban lévő vízbe dobtam. Amikor kirózsaszínesedett leszűrtem, lecsepegtettem. Kevés szezámolajon megpirítottam, majd hozzáadtam a vékonyra szeletelt fokhagymát, csíkokra vágott gyömbért és kurkumát. Thai halszósszal és vörös curry pasztával fűszereztem. Átforraltam. Felöntöttem kevés zöldséglével. Hozzáadtam a kókusztejet, a szeletelt lila hagymát és paprikát. Belefacsartam fél lime levét. Pár percig főztem. Végül hozzáadtam az egészben hagyott cukorborsót (mangetout) és a ropogós szójacsírát. Óvatosan átkevertem. Párolt rizzsel, friss chili karikákkal, koriander levelekkel és egy lime negyeddel tálaltam.

Tipp: Ebi kare lomen itt

2 comments:

Erika said...

Nagyon jól néz ki, jobban mint a Waga.

Anazar said...

Köszönöm Erika ;-)