
Hozzávalók: garnéla, kókusztej, thai halszósz, szezámolaj, thai vörös curry paszta, lila hagyma, paprika, cukorborsó, fokhagyma, gyömbér, kurkuma, chili, lime, szójacsíra, korianer.
A nyers, tisztított garnélát 2-3 percre forrásban lévő vízbe dobtam. Amikor kirózsaszínesedett leszűrtem, lecsepegtettem. Kevés szezámolajon megpirítottam, majd hozzáadtam a vékonyra szeletelt fokhagymát, csíkokra vágott gyömbért és kurkumát. Thai halszósszal és vörös curry pasztával fűszereztem. Átforraltam. Felöntöttem kevés zöldséglével. Hozzáadtam a kókusztejet, a szeletelt lila hagymát és paprikát. Belefacsartam fél lime levét. Pár percig főztem. Végül hozzáadtam az egészben hagyott cukorborsót (mangetout) és a ropogós szójacsírát. Óvatosan átkevertem. Párolt rizzsel, friss chili karikákkal, koriander levelekkel és egy lime negyeddel tálaltam.
Tipp: Ebi kare lomen itt
2 comments:
Nagyon jól néz ki, jobban mint a Waga.
Köszönöm Erika ;-)
Post a Comment