Puha, illatos kiflik Cheddar sajttal ízesítve
Hozzávalók (8 db):
125 g finomliszt
125 g rétesliszt
1 tk. szátított élesztő
1 tk. só
csipet cukor
125 ml tej
50 ml + 1 ek. olívaolaj
frissen reszelt Cheddar sajt
1 kisebb tojás (lekenni)
A két lisztet összekevertem, beletettem a szátított élesztőt, sót és a csipet cukrot, elkevertem, majd beleöntöttema tejet. Miután 'morzsásra' összeállt, azaz felszedte a liszt javát, hozzáöntötem az olívaolajat és 6-8 percig dagasztottam, végül 1 ek. olívaolajjal ágyúrtam. A tálban hagytam, letakartam konyhatuhával és legalább fél órát kelesztettem.
Kivettem a tálból, lazán átgyúrtam, majd kinyújtottam 30 cm átmérőjű körré. Vékonyan meghintettem a finomra reszelt sajttal (matured vintage Cheddar), majd 8 részre vágtam. A cikkeket a széles végüknél fogva feltekertem. Konyharuhával letakartam és legalább 15 percet kelesztettem.
A megkelt kifliket sütőpapírral takart tepsire raktam, lekentem a felvert tojással és megszórtam Cheddar sajttal, majd 200 °C-ra előmelegített sütőbe toltam, és aranybarnára sütöttem.
Langyosan, puha vajjal kínáltam.
125 g finomliszt
125 g rétesliszt
1 tk. szátított élesztő
1 tk. só
csipet cukor
125 ml tej
50 ml + 1 ek. olívaolaj
frissen reszelt Cheddar sajt
1 kisebb tojás (lekenni)
A két lisztet összekevertem, beletettem a szátított élesztőt, sót és a csipet cukrot, elkevertem, majd beleöntöttema tejet. Miután 'morzsásra' összeállt, azaz felszedte a liszt javát, hozzáöntötem az olívaolajat és 6-8 percig dagasztottam, végül 1 ek. olívaolajjal ágyúrtam. A tálban hagytam, letakartam konyhatuhával és legalább fél órát kelesztettem.
Kivettem a tálból, lazán átgyúrtam, majd kinyújtottam 30 cm átmérőjű körré. Vékonyan meghintettem a finomra reszelt sajttal (matured vintage Cheddar), majd 8 részre vágtam. A cikkeket a széles végüknél fogva feltekertem. Konyharuhával letakartam és legalább 15 percet kelesztettem.
A megkelt kifliket sütőpapírral takart tepsire raktam, lekentem a felvert tojással és megszórtam Cheddar sajttal, majd 200 °C-ra előmelegített sütőbe toltam, és aranybarnára sütöttem.
Langyosan, puha vajjal kínáltam.
Tipp: Sonkás-mustáros és sajtos-köményes kiflik, Olajbogyós-parmezános kiflik
9 comments:
Kérek szépen egy adagot! :)
Ilyen precizitás. Pékséget kéne nyitnod!:)
Nagyon guszta! Szeretem ezt a fajta süteményt szoktam is csinálni. Persze ennek a receptje is ahány ház annyi szokás!:-)
Vicuska, kisülés után fél órán belül elfogyott mind a nyolc, na még egyet, na még egyet, ismerős az ilyen, gondolom...
Erika, attól olyan messze vagyok, mint ide Jeruzsálem ;-)))
Jutka, köszönöm. Igen, mindenkinek van saját verziója. Én a jól bevált kis kiflireceptemet járom körbe időnként ;-)
Nagyon fincsi lehet annyira látszik rajta hogy jó puha. Nagyon guszta!
Imádom a sajtos kiflit:)
Imádnivaló:) Imádom a cheddart, isteni illata lehet.
Istenien néz ki! Szinte érzem az illatát!:)
Éva, köszönöm. A kis extra olívaolaj meg sajt a rétegek között igazán élvezetessé tette. Nem is volt ideje kihűlni, nemhogy megszáradni ;-)))
Kati, sajtos kiflire fel!!
Trollanyu, Marika, köszönöm. Igen, az illata mesés (volt, addig a kevés ideig, amíg kitartott)...
Post a Comment