Friday, May 25, 2012

Gombás-bazsalikomos rakott tészta

minced-meat-pasta-bake
Paradicsomos-gombás marhahús ragu teljes kiőrlésű
fusilli tésztán, friss bazsalikommal, füstölt sajttal sütve

Hozzávalók (4-6 személyre):
450 g darált marhahús
12-15 db gomba
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 fej vöröshagyma
3-4 db nagyobb paradicsom
friss bazsalikomlevél
teljes kiőrlésű fusilli tészta
füstölt sajt
őrölt fűszerkömény
só, frissen őrölt bors
őrölt pirospaprika
1 ek. paradicsompüré


garlic-onion-mushroom-tomato
A vékonyra szeletelt vöröshagymát 1-2 ek. olívaolajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam a felszeletelt gombát és fedő alatt 4-5 percig puhítottam. Amikor már elfőtt a gomba levének java, hozzáadtam a darált marhahúst. Miután elveszítette a színét, fűszereztem: finomra reszelt fokhagymával, kevés őrölt pirospaprikával, fűszerköménnyel, sóval és borssal.

minced-meat-pasta-bake-ingredients
Fedővel félig letakarva finoman gyöngyöztettem 3-4 percig a húst, majd hozzáadtam a paradicsompürét és a felkockázott friss paradicsomot. Újabb 5-6 percig gyöngyöztettem, fedőt félig rajtahagytam.

Közben kifőztem a tésztát. Leszűrtem, hideg vízzel jól átöblítettem, majd alaposan lecsepegtettem.

minced-meat-pasta-bake-base
Egy tűzálló tál aljára halmoztam a teljes kiőrlésű tésztát, beborítottam a paradicsomos-gombás marhahússal, friss bazsalikomleveleket raktam rá, végül megszórtam reszelt sajttal (Smoked Gubbeen). Előmelegített sütőben készre sütöttem. Jó étvágyat!

minced-meat-pasta-bake-assembled

6 comments:

Emi said...

Remekül néz ki és hangzik! Rakott tészta is jöhetne bármikor. Akár most is, mert épp ebédidő van:) Minden hozzávaló naaaagyon tetszik!

Anazar said...

Legyél a vendégem Emi!

Unknown said...

Minden rakott tésztát imádok, ez is egy nagy kedvencem lenne :)

trollanyu said...

Nagyon szeretem a rakott tésztákat, olyan sokféleképpen lehet kombinálni őket. Ez nagyon bejönne az én családomnak is:)

Kati said...

Disznóhússal is müködne igaz? A bazsalikomom még aprócska, de ahogy egy kicsit fejlődik én is kipróbálom:) Guszta nagyon:)

Anazar said...

Vikvi, köszönöm.

Trollanyu, köszönöm. Igen, a kombinálási lehetőségek végtelenek. Egy kis ez, vagy egy kis az, és máris új tésztavarázs lesz belőle ;-)

Kati, köszönöm. Disznóhússal, pulykahússal, de még báránnyal is!